Waterschap Rivierenland


Verbetering hoogwaterkering Waalkade Nijmegen start eind september

Waterschap Rivierenland heeft besloten dat bouwbedrijf Ballast Nedam uit Arnhem de verbetering van de hoogwaterkering aan de Waalkade in Nijmegen gaat uitvoeren. Naar verwachting begint het bouwbedrijf eind september met de werkzaamheden aan de Waalkade.

Vooruitlopend op de bouwwerkzaamheden gaan de Nutsbedrijven kabels en leidingen verleggen. Dit begint eind augustus. Het verleggen van kabels en leidingen bij de horeca in de grond onder het evenemententerrein gebeurt met een gestuurde boring op afstand. De overlast zal hierdoor beperkt zijn. Op andere locaties aan de Waalkade worden sleuven gegraven om kabels en leidingen te verleggen.

Geen explosieven
Voor de zomerperiode heeft er al een onderzoek naar explosieven plaatsgevonden. Daarbij zijn geen explosieven in de grond aangetroffen.

Informatie over werkzaamheden
Waterschap Rivierenland informeert ondernemers en omwonenden in september door middel van een nieuwsbrief over de werkzaamheden en de mogelijke overlast die daarbij komt kijken. Tevens organiseert het waterschap in de tweede helft van september een informatieavond. De datum van de informatieavond wordt ruim van tevoren bekendgemaakt.

Veilig voor de Waal
Waterschap Rivierenland gaat de hoogwaterkering verbeteren, omdat deze niet aan de huidige, hoge veiligheidsnorm voldoet. Na uitvoering van het plan is dat wel het geval. Nijmegen is dan beter dan ooit tevoren tegen het rivierwater van de Waal beschermd. Naar verwachting zijn de verbeteringswerkzaamheden eind 2008 klaar.

© Waterschap Rivierenland