Climezine nieuwe website over klimaatveranderingen


DEN HAAG, 20070801 -- Op 1 augustus wordt de klimaatwebsite Climezine.nl gelanceerd. Op Climezine.nl wordt aandacht besteed aan de klimaat- en milieuproblemen die momenteel in het nieuws staan. Bezoekers van climezine.nl kunnen na gratis registratie zelf nieuws plaatsen en becommentariëren.

Climezine.nl is een website waar bezoekers nieuwsberichten kunnen plaatsen over het klimaat. Naast nieuwsberichten kunnen bezoekers reageren op het nieuws, waarderingen geven en ook films en foto's op de site uploaden. Daarmee is climezine.nl het eerste volwaardige Web 2.0 initiatief in Nederland op het gebied van natuur en milieu. Per onderwerp of provincie kunnen berichten worden geplaatst.

Makers Maarten Blokdijk en Eric van den Berg werden geïnspireerd door Al Gore's film The inconvenient truth, die gaat over de invloed van de mens op klimaatveranderingen. Maarten Blokdijk, directeur van een IT-bedrijf in Web 2.0 en CMS-oplossingen: "Al Gore gaf aan dat wijzelf medeverantwoordelijk zijn voor de huidige klimaatveranderingen. Climezine.nl kan een mooie bijdrage leveren tot meer bewustzijn van wat er om ons heen gebeurt." Informatiewetenschapper Eric van den Berg volgt het milieu sinds de jaren 80. "In die tijd sprak iedereen over zure regen. Daarna is het stil geworden, terwijl wetenschappers meer en meer bewijzen vonden over de menselijke invloed op het klimaat. Ik hoop dat Climezine.nl het klimaat onder de aandacht van een groot publiek kan brengen."

Naast de Nederlandse site is www.climezine.com als internationale klimaat nieuwssite op het web gebracht.





Ingezonden persbericht