Gemeente Bronckhorst

Zwembaden in Hengelo en Steenderen blijven gehele seizoen dicht

De gemeentelijke zwembaden 't Elderink in Hengelo Gld. en het Burg. Kruijffbad in Steenderen zijn sinds 18 juli jl. gesloten omdat het water bij gebruik door veel mensen tegelijkertijd, troebel werd. De vermoedelijke oorzaak hiervan is het verpoederen van de coating die op de zwembadwanden- en bodems zit. De gemeente heeft een onafhankelijk, extern laboratorium ingeschakeld om onderzoek te doen of dit een gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Dit onderzoek is nog niet afgerond.

In de afgelopen periode heeft de gemeente echter bekeken welke mogelijkheden er zijn om te voorkomen dat het water bij gebruik vertroebeld. Mogelijke maatregelen bleken zeer omvangrijk en tijdrovend en op korte termijn niet uitvoerbaar. Omdat de gemeente bij troebel water de veiligheid van haar badgasten niet kan garanderen (bijv. zwemmers die in moeilijkheden komen zijn dan wellicht niet tijdig te zien), is het besluit genomen om beide baden helaas gedurende de rest van dit seizoen te sluiten.

Abonnementhouders
Abonnementhouders van het Burg. Kruijffbad en 't Elderink blijven het resterende deel van het seizoen met hun abonnement zonder extra kosten terecht kunnen in het Hessenbad in Hoog-Keppel, zwembad In de Dennen in Vorden en zwembad De Brink in Zelhem. Hiervan is tot op heden al veelvuldig gebruik gemaakt. Abonnementhouders die hier geen gebruik (meer) van willen maken, kunnen 40% van het abonnementsgeld retour ontvangen van de gemeente. Alle abonnementhouders ontvangen hierover binnenkort een brief. Voor houders van 10-badenkaarten geldt dat zij ook zonder extra kosten bij deze baden terecht kunnen met hun kaart of deze kunnen bewaren tot volgend jaar.

Zwemlessen
De gemeente bekijkt of kinderen die zwemlessen volgen in Hengelo of Steenderen de lessen zo spoedig mogelijk voort kunnen zetten in één van de bovengenoemde baden (hun eigen zweminstructeurs gaan zoveel mogelijk mee). De ouders van de kinderen die op zwemles zitten, informeert de gemeente hier deze week over. Ouders die dit seizoen willen afzien van verdere lessen voor hun kind ontvangen van de gemeente een tegoedbon voor volgend jaar of 40% restitutie op het betaalde lesgeld.

Vragen
Voor vragen kunnen mensen contact opnemen met beide zwembaden: 's ochtends tussen 09.00 en 13.00 uur of bellen met de gemeente, tel. (0575) 75 02 50.

Hengelo Gld., 1 augustus 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --