Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 1 augustus 2007

Heerlen; diefstal uit geldwisselautomaat.

Bij een inbraak in een overdekte speeltuin in Heerlen is gisteravond een 36-jarige man uit Brunssum aangehouden. Via een ingeslagen raam had hij toegang tot de speeltuin gekregen. De politie trof de man aan, die direct bekende dat hij had ingebroken en geld uit de geldwisselautomaat had weggenomen. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Maastricht en Geleen; gesignaleerden aangehouden tijdens controles.

Tijdens een voertuigcontrole op de Nijverheidsweg in Maastricht stuitte de politie gisteravond op een 37-jarige man uit Amsterdam die nog een boete van E 500,- moest betalen. Ook op de Hofstraat in Geleen werd een 19-jarige man uit Maastricht gecontroleerd en hij had nog een bedrag van ruim E 300,- euro aan boetes openstaan. Beide personen zijn overgebracht naar het politiebureau.

Sittard; vrouw beroofd van beurs.

Op de Wilhelminastraat in Sittard is gisterochtend een 34-jarige vrouw uit Geleen van haar beurs beroofd. Het slachtoffer stond te wachten bij een verkeerslicht om de straat over te steken toen een man op een scooter haar beurs, die ze in haar hand hield, weg graaide.

Heerlen; automobilist rijdt in op biker.

De politie heeft gisterenmiddag een 30-jarige automobilist uit Tegelen aangehouden die 's morgens in Heerlen op de Woonboulevard ingereden was een op biker van de politie. De politie agent wilde het voertuig van de man controleren en gaf de automobilist twee keer een stopteken dat hij negeerde. Hij reed vervolgens met hoge snelheid in op de agent. Deze voelde zich daardoor gedwongen zijn dienstwapen te trekken. Dit maakte geen indruk op de automobilist die zijn weg vervolgde. De agent besloot het wapen niet te gebruiken en kon het vege lijf redden door op een vluchtheuvel te springen. De automobilist wist in zijn auto te ontsnappen. Aan de hand van het kenteken kon een politiepatrouille later de automobilist op de A76 ter hoogte van Nuth aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en hem wordt doodslag ten laste gelegd.

Heerlen; wateroverlast door hennepplantage.

In een woning aan de Arnhemstraat in Heerlen ontdekte de politie gisteravond een onder water gelopen hennepplantage. De buren hadden last van water in de kelder en dit bleek afkomstig van het naast gelegen pand. De kelder van dit pand stond onder water en dit werd veroorzaakt door een defecte vlotter in de watervoorziening van de hennepplantage. De brandweer kwam ter plaatse om de kelder leeg te pompen en de plantage werd ontmanteld. De eigenaar van het pand bleek op vakantie in het buitenland te zijn.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --