Gemeente Roermond

Burgemeester en wethouders van Roermond benoemen nieuwe gemeentesecretaris

Mevrouw E.J.M. Paulussen Mevrouw E.J.M. (Lieke) Paulussen (50) wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Roermond. Zij is momenteel werkzaam als directeur van de Sociale Verzekeringsbank in Utrecht.

Mevrouw Paulussen is geboren en getogen in Maastricht. Na het behalen van haar gymnasiumdiploma aan het Stedelijk Lyceum in Maastricht is ze vanwege haar studie vertrokken naar de randstad. Ze studeerde ondermeer Nederlands aan de Rijksuniversiteit in Utrecht en Bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Sinds 1985 werkt ze bij de Sociale Verzekeringsbank. Hier heeft ze carrière gemaakt en is ze nu directeur van de vestiging Utrecht, waar 280 medewerkers werkzaam zijn. Het kantoor verzorgt 450.000 uitkeringen op het gebied van AOW, Anw en AKW. Ook tijdens haar periode bij de Sociale Verzekeringsbank volgde ze diverse opleidingen.

De procedure tot voordracht van de nieuwe gemeentesecretaris heeft in zeer nauw overleg plaatsgevonden met het managementteam, de griffie, afdelingshoofden en de ondernemingsraad. Uit ruim 30 kandidaten zijn zeven kandidaten geselecteerd waarmee gesprekken zijn gevoerd door twee selectiecommissies en een adviescommissie.

Uiteindelijk heeft het college van burgemeester en wethouders mevrouw Paulussen benoemd.

Zij treedt met ingang van 1 oktober a.s. in dienst.

Publicatiedatum: 01.08.2007 Bijgewerkt: 01.08.2007