Datum: 1 augustus 2007

De Zilk Naakte man krijgt berisping

Een 58 jarige man uit Utrecht heeft woensdagmorgen 1 augustus van de politie een berisping gekregen voor het naakt lopen in het duingebied van De Zilk. Een 54 jarige vrouw uit Nieuw Vennep kwam de man rond 11.00 uur tegen en waarschuwde enkele boswachters. Dezen hielden de man aan en droegen hem over aan de politie. De man verklaarde tijdens zijn verhoor dat hij net uit Frankrijk was, daar naakt had gelopen en dacht dat het hier ook wel gedoogd werd.. Van enige opzet om iemand te kwetsen of in nare situaties te brengen bleek niet. De politie zocht contact met de officier van justitie en besloten werd om de man met een berisping heen te zenden.

Rijnsburg Verdachte van bedrijfsinbraak aangehouden De politie heeft in de vroege morgen van donderdag 1 augustus in zijn woning in Rijnsburg een 28 jarige man aangehouden. Zijn aanhouding volgde na onderzoek van een bedrijfsinbraak. Bij een bedrijf aan de Laan van Verhof werd in de nacht van 27 op 28 juli ingebroken en geld gestolen. De verdachte wordt donderdag 2 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiden Politie vraagt benadeelden vernielingen zich te melden In het onderzoek naar de vernielingen en brandstichtingen door twee jongens uit Leiden van 15 en 16 jaar en waar de politie vanmorgen over berichtte, is de politie op zoek naar meer benadeelden. De jongens geven in hun verhoor aan op meerdere plaatsen in Leiden Noord te zijn geweest. Op basis van die verklaringen denkt dat politie dat er meer gebeurd is dan vanmorgen gemeld en dat er dan ook meer benadeelden zijn. Zij die dat nog niet hebben gemeld worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Leiden - Noord via 0900-8844.

De vernielingen en brandstichtingen vonden afgelopen nacht plaats aan de Spreeuwenplaats, de Alpenroos, de Mussenplaats, de Boeierwerf, de Watermolen en de Zwartemeerlaan. Op meer plaatsen aan deze straten of in de omgeving zijn er dus mogelijk zaken gebeurd die de jongens zijn toe te schrijven.

Gouda Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging De politie heeft woensdag 1 augustus rond 09.25 uur op de Raaphorstpolderweg vier vrouwen aangehouden die kort daarvoor op de Kleiweg een 47 jarige vrouw uit Gouda hadden geslagen en geschopt. Getuigen spraken van een behoorlijke schoppartij. Alle betrokkenen kenden elkaar. Waarom de vrouw werd mishandeld wordt nog onderzocht. De verdachten zijn voor dat onderzoek nog ingesloten. Na de melding wist de politie de vrouwen snel te achterhalen. Zij waren in een auto na het incident vertrokken.

----------------------------------------------- einde middagberichtgeving ----------------------------------


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --