Gemeente Epe


Militaire oefening Regionaal Militair Commando Noord

Het Regionaal Militair Commando Noord heeft een militaire oefening gepland in de periode van 17 september t/m 5 oktober 2007. De oefening, genaamd Uruzgan Integration-6, is de laatste oefening van de eenheden ter voorbereiding op de uitzending naar Afghanistan.

In de vierhoek die begrensd wordt door Wezep-Nijmegen-Utrecht-Huizen zullen er voortdurend zogenaamde konvooi verplaatsingen plaatsvinden. De verplaatsingen gaan allemaal over de openbare weg en onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee. Steden en dorpen worden zoveel mogelijk vermeden. Bij een aantal verplaatsingen zullen helikopters de konvooien begeleiden. In de routes zijn militaire oefenterreinen opgenomen. Op deze terreinen worden de specifieke militaire aspecten beoefend.

Door de oefenende eenheden zal voor het gebruik van particuliere terreinen/objecten toestemming van de eigenaar(s)/beheerder(s) worden gevraagd. Het Regionaal Militair Commando Noord zal er alles aan doen om de hinder van het burgerverkeer zoveel mogelijk te beperken.