Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Met drank op botsen?                          |
Een 15-jarige fietser uit Apeldoorn en een 19-jarige automobilist uit Deventer zijn dinsdag 31 juli op de Anna Paulownalaan in Apeldoorn met elkaar in botsing gekomen. De fietser had vermoedelijk alcohol op en bij hem is een bloedproef afgenomen.

De politie werd omstreeks 20.25 uur over de aanrijding ingelicht. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de jongen en de bestuurder elkaar tegemoet reden. De jongen slingerde en kwam in botsing met de automobilist. Beiden bleven ongedeerd. De verplichte blaastest na een aanrijding (botsen is blazen) wees het gebruik van alcohol uit bij de jongen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar lukte het hem niet om een ademanalysetest af te leggen. Er werd vervolgens bloed bij hem afgenomen om zo alsnog het precieze alcoholpromillage te kunnen vaststellen. De uitslag is over een paar dagen bekend.

|     |Apeldoorn - Man zwaait met zwaard                         |
De politie heeft woensdag 1 augustus een 58-jarige Apeldoorner in zijn woonplaats aangehouden, omdat hij met een zwaard twee agenten te lijf wilde gaan. De agenten konden het wapen ternauwernood ontwijken en er moest pepperspray worden gebruikt om de verdachte te kunnen aanhouden.

Een en ander vond in de vroege ochtenduren plaats. De man heeft in verband met het gebruik van pepperspay de gebruikelijke nazorg gekregen. De agenten bleven ongedeerd. De man is een zorgtraject in gegaan. In verband met de privacy van betrokkenen wordt verder geen informatie gemeld.

Einde berichten
---


---


---

---- --