Gemeente Wassenaar

Nieuwsarchief 2007
augustus

Vreemde wezens en rare snuiters gezocht door SJW Factory

Nadat de vorige groep jongeren van SJW Factory net terug is van een fantastische uitwisseling in Noordoost IJsland staat het volgende uitwisselingsprogramma al weer voor de deur.

Voor in totaal 24 jongeren van ongeveer 16 tot en met 26 jaar is een uitwisselings project gemaakt waaraan 8 jongeren uit IJsland, Estland en Nederland kunnen deelnemen. Dus ook acht jongeren uit Wassenaar en omgeving.
Tijdens deze uitwisseling met de titel ''different Europe, the same Europe, vol 2 zullen de jongeren uit Nederland, Estland en IJsland gezamenlijk een aantal straattheateracts maken en opvoeren tijdens een popfestival. Ervaring met (straat) theater is niet nodig. Natuurlijk worden de jongeren niet onvoorbereid voor de leeuwen geworpen. Gedurende de periode 17 tot en met 26 augustus gaan ze een aantal workshops volgen op het gebied van straattheater en theatersport. Uit deze workshops zullen een aantal kleinere of grotere acts naar voren komen die op 25 augustus gepresenteerd zullen worden op Westerpop, www.westerpop.nl . Hoewel het kort dag is voor de uitwisseling daadwerkelijk van start gaat is het de bedoeling om tot dat moment nog enkele keren met de Nederlandse jongeren samen te komen om wat uitstapjes en programmaonderdelen voor te bereiden. Omdat de Europese Commissie deze uitwisseling steunt dmv subsidie uit het programma Youth in action, en er ook subsidie is aangevraagd bij PJ PARTNERS is de gehele uitwisseling (slaapplaats, verblijf, eten, workshops) voor de Nederlandse deelnemers gratis. Alleen de reiskosten naar de locatie in Zuid-Holland waar de jongeren gedurende de hele week zullen zijn, zijn voor hun eigen rekening. En dat is dus zelfs goedkoper dan thuisblijven! Na de ervaringen van vorige uitwisselingen in IJsland en Estland is SJW Factory er van overtuigd dat ook dit een waanzinnig leuke tijd gaat worden. Heb je nog vragen, of zin om mee te doen, geef dan zo snel mogelijk ( want vol is vol) je naam, adres, vast en mobielnummer, geboortedatum, m/v, en eventueel je spelervaring (niet vereist) door aan Rens Beijer, jongerenwerker SJW Factory via factoryopreis@gmail.com.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl