FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten stuurt advies over aanbesteding busvervoer Haaglanden

FNV Bondgenoten heeft zijn advies over de aanbesteding van het busvervoer in Haaglanden in een brief aan het Stadsgewest Haaglanden gestuurd. De vakbond wil dat dit voorstel integraal wordt opgenomen in de Nota van Inlichtingen die bij het bestek voor de aanbesteding van het openbaar vervoer hoort.

Remko Mast, bestuurder FNV Bondgenoten: "Afgelopen vrijdag besloten onze leden geen verdere acties op het ultimatum te nemen. Maar we verwachten wel dat het Stadsgewest ons voorstel overneemt. We willen hoe dan ook dat de belangen van de werknemers én de reizigers worden veilig gesteld in het aanbestedingstraject." Stadsgewest Haaglanden heeft tot 8 augustus de tijd om de vakbond uit te nodigen voor een gesprek over de brief van de vakbond.

In zijn brief stelt FNV Bondgenoten dat het Stadsgewest het aanbestedingstraject tijdelijk of definitief dient te staken als de Tweede Kamer de openbare aanbesteding van het openbaar vervoer voor de vier grote steden niet langer verplicht stelt. Besluit de Tweede Kamer hiertoe dan wil de vakbond met het Stadsgewest om de tafel zodat in de afweging van de voor- en nadelen van openbaar aanbesteden de belangen van alle betrokkenen worden meegenomen.

Begin juli sprak de vakbond per brief aan gemeentebesturen in Stadsgewest Haaglanden zijn zorg uit over de aanbesteding van het busvervoer in de regio. FNV Bondgenoten is bang dat als het aanbestedingstraject op de huidge wijze wordt voortgezet, situaties als nu in Brabant bij Veolia ook Haaglanden gaan treffen.
---