Politie Gelderland-Zuid

Uitgebreide verkeerscontroles in De Waarden

District De Waarden, 01-08-2007 o Team Verkeershandhaving heeft maandag en dinsdag meerdere verkeerscontroles gehouden in district De Waarden. Tijdens zowel auto- als motorsurveillances controleerden de agenten vooral op het dragen van de autogordel. Tevens zijn er blaastesten afgenomen en is op andere overtredingen gelet waarbij de verkeersveiligheid in het geding is. Hieronder een overzicht per locatie.

* In Hedel deelden de agenten maandagmiddag in totaal 31 bekeuringen uit aan bestuurders die geen gordel om hadden. De gordelcontrole vond plaats op de Baronieweg. Daarnaast werden 28 automobilisten staande gehouden voor een blaastest. Geen van hen reed onder invloed. Met de lasergun werd één overtreder geconstateerd van de maximum snelheid; die werd staande gehouden en bekeurd.
* In Culemborg voerden de agenten dinsdagmiddag op de Rijksstraatweg staande controles uit. Hierbij droegen 17 bestuurders geen gordel. Drie bekeuringen werden uitgedeeld voor overschrijding van de maximum snelheid. Twee daarvan waren bromfietsbestuurders. Ook hier werd bij de controle gebruik gemaakt van de lasergun.
* Op de Rijnstraat in Geldermalsen zijn dinsdagmiddag 10 bestuurders beboet die de gordel niet droegen. Overige bekeuringen waren voor: overschrijding maximum snelheid (2), niet dragen van de helm, negeren inhaalverbod, niet handsfree bellen (4) en technische gebreken (3).

* Tenslotte werd dinsdagmiddag gecontroleerd in de omgeving van Zaltbommel, onder meer op de A2. Bij deze controles werden 9 bekeuringen uitgereikt voor rijden zonder gordel. Bovendien werd tegen een bestuurder proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs.
(08)