Rechtbank 's-Hertogenbosch


Rechtbank bevoegd in zaak Historisch Materieel en Oorlogs- en Verzetsmuseum

âs-Hertogenbosch, 1 augustus 2007 â De rechtbank âs-Hertogenbosch heeft zojuist bepaald dat de rechtbank bevoegd is om een zaak tussen Historisch Materieel en Nederlands Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum te behandelen.

Bij Historisch Materieel zijn een collectie zwaar militair materieel, documentatiecentrum en bibliotheek ingebracht. Beide partijen zijn op enig moment besprekingen gestart over een mogelijke samenwerking over het tentoonstellen van dit materieel. Dat leidde tot een voorovereenkomst, een samenwerkings- en een bruikleenovereenkomst.

Historisch Materieel uit Rotterdam heeft kort gezegd onder meer gevorderd dat de samenwerkingsovereenkomst en de bruikleenovereenkomst met het Nederlands Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon ontbonden moeten worden. Het Nederlands Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum heeft onder meer gevorderd dat de rechtbank zich onbevoegd verklaard, omdat partijen in de voor- en bruikleenovereenkomst zijn overeengekomen dat geschillen worden beslecht door arbitrage.

De rechtbank âs-Hertogenbosch heeft in het incident over de (on)bevoegdheid vastgesteld dat de rechtbank bevoegd is om de hoofdzaak tussen beide partijen te gaan behandelen. De rechtbank heeft bepaald dat de behandeling van de hoofdzaak op 12 september 2007 wordt voortgezet.

LJ Nummer

BB0753

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 1 augustus 2007 Naar boven