Politie Haaglanden

Persberichten 1 augustus

Haaglanden, 01-08-2007

Met slok op achter het stuur
Den Haag - Een 50-jarige Hagenaar liep tegen de lamp toen hij tijdens de surveillance op woensdag 1 augustus rond 1.40 uur moest blazen op de Suezkade. De automobilist bleek met een slok op achter het stuur te zitten. Hij blies 820 ugl, terwijl de alcohollimiet ligt op 220 ugl ( = 0,5 promille). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt, hij kreeg een rijverbod opgelegd en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Aangezien alcoholgebruik direct van invloed is op de rijvaardigheid, controleert Politie Haaglanden in de hele regio intensief op het rijden onder invloed. Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf. Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Verdachten vechtpartij aangehouden
Den Haag - Naar aanleiding van een melding van een vechtpartij op het Transvaalpark, gingen agenten dinsdag 31 juli omstreeks 21.45 uur poolshoogte nemen. Op het Transvaalpark troffen zij een 41-jarige Hagenaar aan die met een bebloed hoofd in het gras lag. In de directe omgeving werden twee verdachten, Hagenaars van 20 en 27 jaar, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Volgens een getuige zou de ruzie zijn begonnen vanwege een belediging. De politie onderzoekt de exacte toedracht.

Meisje aangehouden voor brandstichting
Den Haag - Politieagenten kregen 31 juli rond 18.00 uur een melding dat er een brandje zou zijn op een portiek aan de Berberisstraat. Toen de agenten daar arriveerden en een onderzoek instelden bleek dat de wijze waarop brand was gesticht, sterke overeenkomsten vertoonde met eerdere brandstichtingen in de wijk. Uit het onderzoek dat de politie de afgelopen weken instelde en uit observaties bleek dat de brandstichtingen mogelijk werden gepleegd door een meisje van circa 12 jaar. De politieagenten die ter plaatse een onderzoek instelden zagen een meisje aan de overkant van de straat stond te kijken naar de politieagenten. Nadat zij haar aanspraken gaf het meisje ontwijkende antwoorden. Hierop werd zij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting. Het bleek te gaan om een 12-jarige meisje uit Den Haag. Het meisje heeft aan het bureau verklaard bij vijf brandstichtingen in de omgeving van de Berberisstraat betrokken te zijn geweest. De politie onderzoekt de zaak verder. In de loop van vandaag vindt er nader overleg met het Openbaar Ministerie plaats.

Dronken Bulgaar
Den Haag - Politieagenten hadden woensdag 1 augustus omstreeks 01.45 uur de grootste moeite om een automobilist te laten stoppen. De automobilist, een 26-jarige Bulgaar, zag kennelijk de politieauto achter hem niet. Nadat de agenten de man met groot licht, zwaailicht en claxonneren hadden geprobeerd te laten stoppen, kwam hij uiteindelijk in de De Heemstraat tot stilstand. De man reageerde nogal traag en werkte niet mee aan een blaastest, waarop hij werd aangehouden. Aan het bureau blies de man 850 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft, zal de officier van Justitie een sanctiebedrag bepalen.

Betrapt?
Den Haag - Agenten hielden dinsdagavond 31 juli omstreeks 21.15 uur een inbreker aan in de van Ostadestraat. Een getuige had gezien dat een man door een raam een woning binnen ging en belde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, meldden buurtbewoners dat de man nog steeds in de woning zou zijn. De agenten gingen door het openstaande raam naar binnen en troffen daar een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. De man was inmiddels gekleed in een badjas en verklaarde de zoon van de bewoonster te zijn. Nadat de buren bevestigden dat de 'verdachte' inderdaad de zoon van de buurvrouw was, zijn de agenten weer vertrokken.

Verdachte van straatroof aangehouden
Voorburg - De politie heeft op maandag 30 juli omstreeks 15.30 uur een 35-jarige Hagenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een straatroof, die eind mei op de Park Leeuwenberghlaan had plaatsgevonden. Een 19-jarige Delftse werd beroofd van haar laptop, waarna de dader er op een fiets vandoor ging. Tijdens zijn vlucht verloor de Hagenaar een plastic tas met daarin onder andere een stroomstootwapen. De tas werd door de politie in beslaggenomen, waarna het voor onderzoek naar het NFI werd opgestuurd. Daar werden vingerafdrukken van voorwerpen in de tas afgenomen. Een zoeking in de landelijke vingerafdrukkendatabase leidde naar de Hagenaar. De verdachte werd ingesloten in het politiebureau.

Winkeldiefstallen in Leidsenhage
Leidschendam Een 22-jarige Haagse werd op dinsdag 31 juli omstreeks 10.30 uur op heterdaad betrapt toen zij goederen uit een warenhuis in het winkelcentrum Leidsenhage wegnam. De vrouw werd overgedragen aan de politie, die proces-verbaal tegen haar heeft opgemaakt. Winkelpersoneel betrapte 31 juli om 17.20 uur een 15-jarige Haagse winkeldief op het stelen van een DVD speler. De jonge winkeldief liet het apparaat spontaan uit zijn handen vallen en ging er als een haas vandoor. Helaas voor hem werd hij in zijn kraag gevat en overgedragen aan de politie. De Hagenaar werd ingesloten in het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal. De DVD speler bleef onbeschadigd in de winkel achter.
Drie mannen uit Litouwen, in de leeftijd van 20, 23 en 26 jaar spanden op dinsdag 31 juli de kroon. De mannen namen in de middaguren vanuit 8 winkels goederen weg. De waarde van de ontvreemde goederen bedraagt enkele duizenden euros. De Litouwers zijn ingesloten in het politiebureau en aldaar in verzekering gesteld.

Diefstal uit locker
Leidschendam Een 40-jarige Voorburgse schakelde direct de badmeester van het zwembad De Fluit in, toen zij op dinsdag 31 juli omstreeks 16.00 uur tot de conclusie kwam, dat haar locker was opengebroken en er goederen van haar waren weggenomen. De badmeester achterhaalde de dader, een 25-jarige Delftenaar. Hij had het zwembad inmiddels verlaten en liep op het Fluitpolderplein. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij kreeg een proces-verbaal.

Dronken automobilist
Voorburg Politieagenten roken op dinsdag 31 juli omstreeks 19.30 uur een enorme alcohollucht, toen zij op de Mauvelaan een 58-jarige Leidschendamse automobilist bekeurden voor het rijden door rood licht. Uit de afgenomen blaastest bleek dat de Leidschendammer een grote hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij blies 940 ugl. De politie heeft proces-verbaal tegen de dronken autobestuurder opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanhoudingen na aanranding
Leidschendam De politie heeft op dinsdag 31 juli omstreeks 14.00 uur in het zwembad de Fluit drie jongens, in de leeftijd van 17, 18 en 23 jaar en afkomstig uit Den Haag en Nieuwegein aangehouden. De jongens worden verdacht van aanranding. Zij zouden op de glijbaan van het zwembad een 12-jarige Voorburgse onzedelijk hebben betast. De jongens zijn ingesloten in het politiebureau. De jongens kregen een proces-verbaal

Teveel op
Wassenaar Politieagenten controleerden 31 juli om 21.50 uur op de Katwijkseweg een automobilist. De 56-jarige man uit Leiden blies 320 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille) De Leidenaar kreeg een proces-verbaal.

Politie zoekt slachtoffer zedenzaak
Rijswijk - Politiepersoneel van Bureau Rijswijk hield woensdagochtend
1 augustus om 02.00 uur een 22-jarige inwoner uit Den Haag aan. De agenten zagen de man al eerder in de nacht lopen over de Generaal Spoorlaan. Toen zij hem aanspraken verklaarde hij de weg zocht naar het bureau om iets af te geven. Toen de man later aan het bureau arriveerde verklaarde hij echter dat iemand had aangerand dan wel verkracht. De man werd ingesloten voor nader onderzoek. Tot op heden is het slachtoffer van de door de man beweerde verkrachting niet bekend. De man heeft verklaard dat hij in de omgeving het winkelcentrum 'In de Bogaard' en het winkelcentrum aan de Prinses Irenelaan in een woning een vrouw heeft benaderd en seksueel heeft lastig gevallen. De politie verzoekt met klem indien de nog onbekende vrouw zich in verbinding stelt met de recherche van Bureau Rijswijk. Dat kan ook telefonisch via 0900-8844.

Met 159 over de snelweg
Rijswijk - Een 42-jarige automobilist uit de Lier raakte dinsdag 31 juli zijn rijbewijs kwijt. De man reed om 23.10 uur met 159 km/u over Rijksweg A 4. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 100 km/u. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Politie onderzoekt mishandeling
Maasdijk/Westland - De recherche van Bureau Westland onderzoekt een mishandeling van zaterdag 28 juli kort na middernacht. Een 19-jarige inwoner uit Hoek van Holland werd die bewuste nacht op het feest nabij het Prinses Marianneplein belaagd door een man die hem een kopstoot gaf. De 19-jarige brak hierbij zijn neus en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in naar de bewuste man.

Lekker bochtje
Wateringen/Westland - Een 60-jarige automobiliste uit Wateringen viel woensdagochtend 1 augustus kort na middernacht op door haar rijgedrag. De vrouw nam een bocht in de Ambachtshof veel te ruim. Politieagenten die de vrouw aanspraken constateerden dat ze teveel had gedronken. Ze blies 605 ugl en haar rijbewijs werd ingevorderd. De vrouw verkoos, nadat zij naar huis mocht, om te gaan lopen.

Dure bril
Wateringen/Westland - Een 36-jarige inwoner uit Katwijk aan den Rijn dacht dinsdag 31 juli om 20.50 uur een goedkope wc-bril te kunnen scoren. De man kocht bij een bouwbedrijf aan de 's-Gravenzandseweg een inbouwreservoir. Onderweg naar de kassa pakte de man een wc-bril ter waarde van 185 euro en stopte de bril in de doos van het reservoir. Bij de kassa kwam de 'aap uit de mouw' en werd hij betrapt. De man kreeg een proces-verbaal wegens diefstal.

Jongeren aangehouden
Delft - De politie hield dinsdag 31 juli om 17.10 uur vier jongeren (13-17 jaar) aan op verdenking van winkeldiefstal in een winkel aan het Bastiaansplein. Volgens de melder hadden de jongeren daarbij ook het winkelpersoneel bedreigd. Politieagenten zagen de vier lopen op de Brabantse Turfmarkt en hielden ze aan. Aan het bureau bleek dat een van de jongeren enkele goederen had weggenomen. Van enige bedreiging bleek geen sprake. Hij kreeg een proces-verbaal waarna de jongeren weer in vrijheid werden gesteld.

Gewond na val met motor
Zoetermeer Een 56-jarige motorrijder uit Zoetermeer raakte 31 juli om 21.00 uur gewond op de Gondelkade toen hij door onbekende oorzaak onderuit ging met zijn motor. Het slachtoffer dat alcohol gedronken had, blies 260 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De Zoetermeerder hield een snee in zijn kin over aan het ongeval. Hij kreeg een proces-verbaal.