Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 01-08-2007

Autobrand
ASSEN Dinsdagmorgen ging een auto aan de Tijmstraat in vlammen op. De 36-jarige bestuurster zag tijdens het rijden rook onder de motorkap vandaan komen en besloot hulp te halen. Bij terugkomst had een getuige reeds de brandweer gebeld omdat het voertuig in brand stond. Na bluswerkzaamheden door de brandweer werd de auto afgevoerd naar de sloop. (07-163888)

Politie vordert rijbewijzen in
ERM De politie heeft dinsdagmiddag twee autobestuurders bekeurd terzake het overschrijden van de maximum snelheid. Op de N34 werden een 28-jarige Zwollenaar en een 24-jarige man uit Wierden gelaserd. De Zwollenaar reed 60 kilometer te hard en de bestuurder uit Wierden 61 kilometer. De maximum snelheid bedraagt ter plaatse 100 km/u. (07-164079 / 07-164080)

Bedrijfsinbraken
NIEUW AMSTERDAM Een bedrijf aan De Afslag kreeg maandagavond ongewenst bezoek. Het hekwerk naast een afgesloten toegangshek werd vernield waarna de dader een toegangsdeur van het bedrijf vernielde. Binnen werd een geldbedrag ontvreemd. (07-163877)

DIEVER In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in het receptiegebouw van camping Wildryk aan de Groningerweg. Een buitendeur werd vernield waarna de dader binnen kon komen. De buit bestaat uit geld. (07-164186)

Politie en dierenbescherming bevrijden kat
EMMEN Dinsdagmorgen werd een opgesloten kat uit zijn benarde positie bevrijd. Het diertje zat in een afgesloten schuur bij een woning aan de Mr. C.L. Kniphorststraat. De bewoners waren al een week op vakantie en er was geen voer en drinken voor het diertje aanwezig. Oplettende buren schakelden de hulp van politie en dierenbescherming in. Op hun verzoek opende de woningstichting de deur waarna de reeds vermagerde kat gevangen werd. Een buurvrouw ontfermde zich over het beestje. De bewoners kunnen bij thuiskomst op een bekeuring van de dierenbescherming rekenen. (07-163934)

Politie houdt agressieve man aan
ASSEN Een 25-jarige Assenaar is dinsdagmiddag op het Mercuriusplein aangehouden. De man wordt er van verdacht een 28-jarige man uit Helmond te hebben mishandeld. De Assenaar botste in het voorbijgaan tegen de tas van de Helmonder waarna er een woordenwisseling en een handgemeen plaatsvond. Hierbij gooide de Assenaar tot 2 keer toen een in het centrum geparkeerde fiets tegen de Helmonder die hierdoor gewond raakte aan zijn hand. Kort nadat het duo uit elkaar ging, zocht de Assenaar zijn vijand weer op en ging hem met een houten paal te lijf. Er ontstond wederom een handgemeen waarbij de Helmonder hulp kreeg van zijn 31-jarige broer. Deze werd door de Helmonder tijdens de worsteling in zijn kin gebeten. Het tweetal wist de agressieve man over te dragen aan de politie. De man kreeg na overleg met justitie een dagvaarding. (07-163992)

Mishandeling op camping
WATEREN Op een camping aan de Schurerslaan vond dinsdagavond een mishandeling plaats. Hierbij werden een 37-jarige man uit Steenwijkerwold en een 47-jarige man uit Hoogeveen door twee onbekende mannen mishandeld. Na onderzoek bleek dat het zoontje van de man uit Steenwijkerwold ruzie had gehad met een aantal kinderen op de camping. Toen de onbekende mannen verhaal kwamen halen over deze ruzie bevond de Steenwijkerwolder zich in de tent bij zijn buurman uit Hoogeveen. Beide mannen werden geschopt en geslagen. Zij moesten zich onder doktersbehandeling stellen. De slachtoffers deden aangifte. De verdachten werden niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in. (07-164108)

Huiselijk geweld in Drenthe
WEZEPERBRUG Een 46-jarige man uit Almelo werd dinsdagavond op een camping aan het Oranjekanaal Noordzijde door de politie aangehouden terzake huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht zijn 40-jarige vriendin te hebben mishandeld. Hij werd ingesloten. Na onderzoek bleek dat de man gesignaleerd stond en een geldboete van 192 moest betalen of twee dagen moest zitten. (07-164155)

EMMEN Een 44-jarige Emmenaar werd in de nacht van dinsdag op woensdag in zijn woning aangehouden terzake huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht zijn 33-jarige partner te hebben geslagen. Hij werd ingesloten. (07-164168)

Verkeerscontrole
MEPPEL Dinsdagavond heeft de politie tijdens een verkeerscontrole 4 autobestuurders bekeurd. Op de Industrieweg reden 3 autobestuurders zonder autogordel en belde een bestuurder niet handsfree. (07-164134)

Politie haalt bestuurder van de weg

NIEUW DORDRECHT De politie heeft een 42-jarige vrouw uit Emmen een rijverbod van 1 uur gegeven. De vrouw werd woensdagmorgen vroeg op de Vastenow gecontroleerd op alcoholgebruik. Met een resultaat van 190 ug/l kreeg de vrouw geen proces-verbaal. (07-164154)

Inbrekers gevlogen
RUINEN Een 45-jarige bewoner van de straat Witteveen werd in de nacht van dinsdag op woensdag wakker van een krakend geluid in de woning. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was, stond hij oog in oog met drie inbrekers. Het drietal was gekleed in donkere kleding en hadden een tenger postuur. De drie inbrekers maakten zich direct uit de voeten. De bewoner mist een geldbedrag. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die informatie hebben die mogelijk met deze inbraak te maken kan hebben of rond vier vijf uur iets bijzonders in de omgeving hebben gezien, kunnen bellen met 0900-8844. (07-164171)

Ruiten school ingegooid
EMMEN Bij een school aan de Laan van het Kinholt zijn dinsdagavond twee kleine gaten in een ruit gegooid. Een getuige zag twee daders wegfietsen in de richting van de Laan van de Iemenhees. Signalement: leeftijd 15/16 jaar, kleding dader 1: wit T-shirt en zwarte jas, dader 2: groen/bruine jas met capuchon. (07-164152)

Vernieling ruiten clubgebouw
NIJEVEEN In de periode van 24 tot en met 30 juli zijn er vernielingen gepleegd aan het clubgebouw van korfbalvereniging DOS aan de Binnenweg. Van de kleedruimten werden maar liefst 10 ruiten ingeslagen. Na onderzoek bleek dat van het clubgebouw van de naastgelegen tennisclub eveneens een aantal ruiten waren vernield. (07-163802)

Aanrijding op de Van Heuven Goedhartlaan

ASSEN Maandag 30 juli rond 12.30uur was een 19-jarige Assenaar betrokken bij een ongeval op de Van Heuven Goedhartlaan. De man reed op zijn fiets, hij kwam van de Einsteinlaan en werd van achteren aangereden door een auto. Hierdoor vloog hij door de lucht en kwam ten val. De Assenaar hield diverse kneuzingen over aan het ongeval. De fietser heeft gezien dat de auto een stukje achteruit is gereden en daarna zijn weg heeft vervolgd. Het gaat om een blauwe Mercedes. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die over informatie beschikken. U kunt bellen met 0900-8844. (07-164182)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280