Politie Groningen

Woensdag 1 augustus 2007

Provincie Groningen, 01-08-2007

Groningen: Hoogezandster loopt tegen de lamp

De politie heeft dinsdagochtend op de Energieweg een 60-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De Hoogezandster werd in zijn auto gecontroleerd. Zijn auto bleek bij navraag niet gekeurd en verzekerd te zijn. Ook constateerde de politie dat de verdachte zonder geldig rijbewijs reed. De 60-jarige liep bovendien tegen de lamp vanwege enkele openstaande boetes. Hij kon deze niet betalen, waarna de man voor justitie werd ingesloten. Voor de begane verkeersovertredingen kreeg hij een bekeuring.

Groningen: gordelcontrole

De politie heeft dinsdagochtend op de Westerhaven en de Paterswoldseweg een gordelcontrole gehouden. In ruim een uur tijd werden 40 overtredingen geconstateerd voor onder meer: geen gordel (23x), niet handsfree bellen (6x), negeren geslotenverklaring (3x) en niet tonen rijbewijs (5x).

Groningen: aanrijding met drank

Een 17-jarige jongen uit Groningen is dinsdagmiddag op de kruising Kochstraat met de Hippocrateslaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 26-jarige automobilist uit de stad verleende op de kruising geen voorrang aan de jongen op zijn bromfiets. Door de aanrijding kwam de bromfietser ten val en hij raakte gewond aan zijn rechterbeen. Met zijn verwonding werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De autobestuurder bleek ongedeerd, maar had wel alcohol gedronken. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek na de ademanalysetest dat hij 1.25 promille alcohol in zijn bloed had. Bovendien deed de verdachte afstand van een kleine hoeveelheid softdrugs, die in zijn auto lag. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten.

Groningen: snorfietser gewond bij val

Een 59-jarige snorfietser uit Groningen is dinsdagavond op de Stationsstraat gewond geraakt bij een ongeval. De Stadjer is vermoedelijk met zijn bromfiets tegen een stoeprand gereden en daarna ten val gekomen. De man bleek een hoofdwond te hebben opgelopen. Hij werd voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. Daar werd ook een bloedproef van de verdachte afgenomen. De proef moet uitwijzen of de Stadjer onder invloed heeft gereden. De snorfiets werd op het politiebureau gestald.

Appingedam: onder invloed tegen brug

Een 67-jarige inwoner van Garreslweer werd dinsdagavond op de Dijkhuizenweg in Appingedam aangehouden voor rijden onder invloed. De man had met zijn auto de hele breedte van de weg nodig. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Uit schade aan de auto bleek dat de bestuurder kort voor zijn aanhouding in Wirdum tegen een brugleuning was gebotst. Uit een ademanalayse kwam een promillage van 1.2 tevoorschijn. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Winschoten: vrouw in winkelpand beroofd

Twee tot nu toe onbekende mannen hebben dinsdagmiddag de eigenaresse van een kapsalon aan de Oudewerfslaan in Winschoten beroofd. Het tweetal drong rond het middaguur de zaak binnen. Een van hen had een mes in de hand. De mannen gingen er vandoor met een aantal portemonnees, een laptop en enkele telefoons. Bij de daders gaat het om een blanke en een donker getinte man, tussen de 20 en 25 jaar. De blanke man had een groene muts over het hoofd getrokken met twee gaten voor de ogen. De politie is onder andere met een buurtonderzoek begonnen.

Zuidbroek: aanhouding na schietincident

De politie heeft een 21-jarige en een 18-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden als verdachten van een vermeende schietpartij in Zuidbroek. Op 21 juli werd een automobiliste in die plaats met een onbekend voorwerp beschoten vanuit een andere auto. Uit het politieonderzoek is gebleken dat de vrouw in een supermarkt in Veendam door de twee aangehouden mannen was verweten bij de kassa te hebben voorgedrongen, wat in werkelijkheid niet het geval was. Het tweetal besloot daarop de vrouw, een 18-jarige inwoonster van Zuidbroek, met de auto achterna te rijden en angst aan te jagen. Een en ander leidde tot een wilde achtervolging waarbij de twee Pekelders met, wat nu duidelijk is geworden, een vuurwerkpistoool uit het autoraam op de wagen van de vrouw vuurden. Als munitie werden knalpatronen gebruikt. De beide mannen hebben bekend. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt wegens bedreiging en verboden wapenbezit.

Groningen: motoragente gewond

Een 35-jarige motoragente van Regiopolitie Groningen raakte dinsdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Peizerweg in Groningen. De vrouw kreeg geen voorrang van een 29-jarige uit Groningen afkomstige automobiliste die linksaf de Abel Tasmanlaan in draaide. De motoragente botste frontaal op de auto en liep daarbij een breuk in de pols en een hoofdwond op. Zij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De dienstmotor raakte total loss, de auto zwaar beschadigd.