Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Jeugdvakantiepaspoort: tennis, lezen en Tweede Wereldoorlog

Voor de leerlingen van het basisonderwijs zijn deze zomervakantie weer fantastische activiteiten georganiseerd. Via het Jeugdvakantiepaspoort (JVP) kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar hieraan meedoen.

Deelgemeente Feijenoord
In de deelgemeente Feijenoord staan volgens het JVP de deuren open van Villa Zebra, Vogelklas Karel Schot, de bibliotheken, het OorlogsVerzetsmuseum, Tennispark De Enk, Lokaal Cultureel Centrum t Klooster, het Nederlands Fotomuseum en Skateland Rotterdam. Op deze pagina nemen we telkens een aantal van deze activiteiten mee.

© deelgemeente Feijenoord Tennispark de Enk
Op vrijdag 3 augustus zijn er voor paspoorthouders vanaf 6 jaar kennismakingslessen op Tennispark de Enk aan Enk 140 in Vreewijk. De deelname is gratis, op het park zijn rackets en ballen aanwezig. De kennismakingsles voor kinderen van 6 t/m 9 jaar is van 10.00 tot 11.00 uur en voor kinderen van 10 t/m 12 jaar van 11.00 tot 12.00 uur. Begeleiding door een volwassene is verplicht. Gepaste tenniskleding is wenselijk en goede tennisschoenen zijn vereist. Het tennispark is vanaf Zuidplein te bereiken met buslijn 76. Aanmelden kan via het gratis telefoonnummer (0800) 023 01 12 (9.00 tot 13.00 uur).

© deelgemeente Feijenoord Bibliotheken
In de zomervakantie zijn de bibliotheken in Rotterdam gewoon open. Dit geldt ook voor de bibliotheken in de Afrikaanderwijk (Paul Krugerstraat 61), Bloemhof (Lange Hilleweg 380), wijk Feijenoord (Oranjeboomstraat 132) en Vreewijk (Grift 44). Loop maar eens binnen om een kijkje te nemen, boeken en tijdschriften te lezen. Internetten en googlelen op allerlei onderwerpen kan je er ook. Word gratis lid van de bibliotheek. Kijk op
www.bibliotheek.rotterdam.nl voor de openingstijden.

OorlogsVerzetsMuseum
In het OorlogsVerzetsMuseum aan de Veerlaan 82-92 op Katendrecht kunnen kinderen van alles te weten komen over het leven in Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over de meidagen en het bombardement op Rotterdam in 1940, de Duitse propaganda, het dagelijks leven tijdens de bezetting in de stad, over het verzet, de hongerwinter tot uiteindelijk de bevrijding in 1945. Tijdens een speurtocht vertelt Opa Kees zijn verhaal over de oorlog in Rotterdam. Hij was toen elf jaar. Door de vragen te beantwoorden en de opdrachten uit te voeren, slingert de tocht zich door het museum en beleef je het verhaal met hem mee. Kinderen vanaf 7 jaar met een Jeugdvakantiepaspoort kunnen er terecht t/m 31 augustus, op dinsdag t/m vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag, van 12.00 tot 16.00 uur. Begeleiding door een volwassene is verplicht. Kinderen hoeven niets te betalen, de toegang voor begeleiders bedraagt 2,- per persoon. De speurtocht voor kinderen t/m 9 jaar kost 0,50 en voor kinderen tot 12 jaar 1,- per persoon. Meer weten? Kijk op www.ovmrotterdam.nl.

(foto: Tennispark De Enk in Vreewijk.
De bibliotheek in de Oranjeboomstraat.
Het OorlogsVerzetsMuseum op Katendrecht.)