Politie Groningen

Dinsdag 31 juli 2007

Provincie Groningen, 31-07-2007

Oude Pekela: informatie mishandeling gevraagd

De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie kunnen verschaffen over een mishandeling vrijdag 27 juli in Oude Pekela. Een 48-jarige inwoonster heeft aangifte gedaan dat zij die avond rond zeven uur aan de Bosrand, ter hoogte van het strandje, diverse keren door de passagier van een bromfiets is geschopt. Deze man zou daarvoor hebben geprobeerd het rugtasje van de vrouw te stelen. De mishandeling ging door nadat ze op de grond was gevallen. Volgens het slachtoffer stopte de man toen haar hond aan kwam rennen. De verdachte sprong vervolgens achterop een zwarte bromfiets die vermoedelijk door een vrouw werd bestuurd. Het tweetal reed weg in de richting van Wedde. De vrouw hield aan de mishandeling diverse kneuzingen over. Indien u over informatie beschikt kunt u bellen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Ter Apel: vast in de modder

Een 20-jarige inwoner van Oude Pekela strandde maandagnacht in Ter Apel. De man parkeerde zijn auto in de berm van de Nulweg, volgens zijn zeggen vanwege een sanitaire stop van zijn passagier. De wagen zakte echter tot aan de assen in de modder. Toevallig passerende agenten stelden vast dat de Pekelder een behoorlijke dranklucht verspreidde. Hij bleek met een promillage van bijna 1,7 danig onder invloed. De man was niet in het bezit van een rijbewijs.

Zuidbroek: A7 tijdelijk gestremd

De autosnelweg A7 werd maandagmorgen ter hoogte van de provinciale weg N33 enige tijd afgesloten na een verkeersongeluk. Twee autos waren met elkaar in aanraking gekomen op de invoegstrook die in verband met wegwerkzaamheden is ingekort. De bestuurder van een van de autos, een 45-jarige inwoner van Musselkanaal, werd voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis in Groningen gebracht.

Siddeburen: auto rijp voor de sloop

Een 44-jarige automobiliste van Siddeburen liep maandagmiddag wonderwel nauwelijks letsel op nadat ze op de Eideweg in haar woonplaats tegen een aantal bomen was gebotst. De auto raakte daarbij rijp voor de sloop. De vrouw was waarschijnlijk met de rechterwielen in de berm gereden en had dit geprobeerd te corrigeren door fors naar links te sturen. Het gevolg was dat de wagen naar de overkant van de weg schoot en tegen enkele bomen klapte. De bestuurster werd door ambulancepersoneel aan een lichte verwonding aan het gezicht geholpen.

Groningen: man wil vrouw aanrijden

De politie heeft maandagmiddag een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had eerder die middag in de Oostersingel in zijn woonplaats een woordenwisseling gehad met een 43-jarige plaatsgenote. Na de woordenwisseling stapte de Stadjer in zijn auto en probeerde de vrouw aan te rijden. De vrouw wist dit te voorkomen door een fiets voor de auto te werpen. De automobilist ging er vervolgens vandoor. Hij meldde zich later zelf op het politiebureau en is ingesloten.

Groningen: rijbewijs ingenomen na snelheidsovertreding

De politie heeft maandagmiddag het rijbewijs van een 49-jarige automobilist uit Ten Boer ingenomen. De man reed met een snelheid van 141 km/u op de Weg der Verenigde Naties waar vanwege wegwerkzaamheden een maximum snelheid 90 van km/u geldt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: aangehouden na diefstal fietstas

De politie heeft maandagmiddag op de Merwedestraat in Groningen een 37-jarige man uit de plaats aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en drugs en gedroeg zich verdacht. Zo voelde hij aan autoportieren en aan voordeuren van woningen. Ook had hij bij een supermarkt in de buurt een fietstas van een rijwiel gehaald. De man is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten.

Groningen: Oost-Europeanen maken portemonnee afhandig

De politie heeft maandagavond in de Diamantlaan in Groningen vier Oost-Europeanen aangehouden. De politie had even daarvoor een melding gekregen dat een 70-jarige vrouw in de Pleiadenlaan was benaderd door vier Oost-Europese types die haar portemonnee afhandig hadden gemaakt. Ook zouden ze gouden ringen van haar vingers hebben gehaald. In ruil daarvoor kreeg ze een aantal nepgouden sieraden in haar hand gedrukt. Toen de twee mannen (22 en 49 jaar) en de twee vrouwen (17 en 47 jaar) op het politiebureau waren, troffen agenten bij een van de verdachten enkele sieraden aan die van de 70-jarige Groningse waren. Ze zijn ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 350, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Musselkanaal, Marktstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1027, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.