Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (31/07)

OOSTERHOUT NB, 31 juli 2007

Arrestaties naar aanleiding van geweld

RAAMSDONKSVEER: Op 13 vrijdagavond juli j.l. vond er een mishandeling plaats op de Keizersdijk in Raamsdonksveer. Een 18-jarige inwoner van Curacao kreeg daarbij een kopstoot, waarbij hij verwondingen aan zijn neus overhield. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie, waarna een onderzoek is ingesteld. Op dinsdagochtend 31 juli ging de politie over tot de arrestatie van een 18-jarige inwoner van Raamsdonksveer. De verdachte is al eerder met politie en justitie in aanraking geweest vanwege geweldsdelicten. Tijdens het verhoor bekende hij de mishandeling. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij weer in vrijheid is gesteld.

WASPIK: Naar aanleiding van geweld in Waspik vond een arrestatie plaats. Donderdag 26 juli mishandelde een 36-jarige Bredanaar, een 39-jarige man uit Hoboken (België). Het tweetal trof elkaar op de Benedenkerkstraat. De ruzie over de bezoekregeling van een kind was de vermoedelijke aanleiding. Bij de mishandeling hanteerde de 36-jarige Bredanaar een koevoet, waarmee hij zijn slachtoffer een aantal keren sloeg. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis onder medische behandeling stellen vanwege de opgelopen verwondingen. Daarnaast liep ook zijn auto de nodige schade op. De dader ging er na het geweld vandoor en hield zich vermoedelijk schuil. Na telefonisch contact meldde zich uiteindelijk maandag 30 juli in het politiebureau in Waalwijk. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man opgepakt na bedreiging met hamer

WERKENDAM: Een 53-jarige inwoner van Werkendam is door de politie opgepakt op verdenking van bedreiging. De arrestatie vond plaats op maandagavond 30 juli om 18.30 uur. Kort voor de aanhouding bedreigde de verdachte een 45-jarige plaatsgenote met een hamer en spuugde haar in het gezicht. Een woordenwisseling over het houden van huisdieren lag daar vermoedelijk aan ten grondslag. Het slachtoffer deed direct aangifte bij de gewaarschuwde politieagenten, waarna de verdachte werd aangehouden. Tijdens het verhoor legde hij een gedeeltelijke bekentenis af. De man is daarna weer in vrijheid gesteld, waarbij hij meteen een dagvaarding voor de terechtzitting meekreeg.

Beginnend bestuurder beschonken achter het stuur

OOSTERHOUT: In de nacht maandag 30 juli op dinsdag 31 juli controleerde de politie op rustplaat Galgeveld, langs de A-27 de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 01.20 uur. De 23-jarige bestuurder uit Gilze had alcohol gedronken. Om die reden werd de hij gearresteerd overgebracht naar het politiebureau. Daar moest de verdachte een ademanalyse ondergaan, wat een uitslag van 100 ug/l opleverde. In zijn geval was dat teveel.
Voor de beginnende bestuurders ligt de wettelijke grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. De eerste vijf jaar geldt voor een beginnende bestuurder deze lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod een uur opgelegd. De verdachte is om uur weer in vrijheid gesteld.

OOSTERHOUT: Het snelle rijgedrag van een automobilist op de A-27 trok de aandacht van surveillerende agenten. De man werd naar rustplaats Kalix Berna gedirigeerd voor een nadere controle. Dat gebeurde op 31 juli om 02.20 uur. Daarbij bleek dat hij onder invloed was, waarna zijn arrestatie volgde. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 420 ug/l, terwijl bij 220 ug/l de strafbare grens ligt. Tegen de 57-jarige Oosterhouter is proces-verbaal opgemaakt. Verder kreeg de verdachte een rijverbod van 4 uur.

Woninginbraak blijkt in scène gezet

DONGEN: De politie maakte proces-verbaal op tegen een 42-jarige man uit Dongen vanwege het doen van valse aangifte. Maandagmiddag 30 juli meldde de man dat er ingebroken was in zijn woning. Daarbij had de inbreker de ruit van de achterdeur vernield en was er vandoor gegaan met de computer, printer, beeldscherm, dvd-speler, televisie en stereotoren. Dat verklaarde de man althans in zijn aangifte. Speurwerk van de verbalisant wees uit dat de inbraak in scène was gezet door de man zelf. Het sporenbeeld klopte niet en ook uit het ingestelde buurtonderzoek bleek dat het verhaal van de man niet juist was. Hij bekende dat er helemaal geen sprake was van inbraak. De buit had hij zelfstandig elders in het huis verstopt en ook de braaksporen had hij zelf gemaakt. Met de aangifte had hij de verzekeringsmaatschappij willen oplichten, zo verklaarde de verdachte tijdens het verhoor. Financiële problemen waren vermoedelijk het motief voor zijn daad. Met het doen van een valse aangifte pleegde hij een misdrijf.

Letsel bij verkeersongeval

SLEEUWIJK: Een bromfietser liep een gecompliceerde botbreuk aan zijn linker onderbeen op bij een verkeersongeval op de Rijksstraatweg. Het ongeluk gebeurde maandagavond 30 juli rond 21.45 uur. De 18-jarige bromfietser uit Sleeuwijk kreeg geen voorrang van een automobilist. De veroorzaker is een 59-jarige automobilist uit Woudrichem. Hij kwam vanaf het Munnikenland en sloeg links af de Rijksstraatweg op richting Woudrichem, waarbij hij de bromfietser aanreed. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Tegen de veroorzaker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer