Gemeente Dongen


Jeugdbrandweer vermaakt peloton Ome Joops Tour

Racen met banden, kruiwagens en brancards en lekker klieren met water: de Dongense Jeugdbrandweer had zaterdag 28 juli een spetterend programma in petto voor de ruim 190 deelnemers aan de vakantiefietstocht Ome Joops Tour De jonge fietsers en hun begeleiders hielden zaterdag hun rustpauze op het parkeerterrein van Coca Cola, de hoofdsponsor van de jeugdbrandweer.

Ome Joops Tour is een tiendaagse gezelligheidstour die al jaren georganiseerd wordt voor kinderen die anders niet de kans hebben op vakantie te gaan. De tocht start in Arnhem en de kinderen, in de leeftijd van tien tot en met dertien jaar, fietsen via Doorn, Gouda, Leidschendam, Rotterdam, Wouw, Kaatseuvel, Mill/St. Hubert en Kalkar weer terug naar Arnhem. Onderweg overnacht het peloton in sportcomplexen en er is volop tijd voor spelletjes en wedstrijden.

Teamgeest
Zaterdag 28 juli arriveerden de fietsers rond 13.00 uur op het parkeerterrein van de Dongense frisdrankgigant voor een welverdiende lunch en rustpauze. Het jeugdbrandweerkorps bood allerlei spellen aan met als uitgangspunt teamgeest. Op het programma stonden een brancardrace, een bandenrace, een tactische kruiwagenrace, het spinnenweb en twee spuitspellen. Want, lekker klieren met water mag bij de brandweer natuurlijk niet ontbreken. De kinderen genoten zichtbaar en klommen vol nieuwe energie op de fietsen naar Kaatsheuvel, waar ze de volgende dag genoten van een dagje Efteling.

Laatst gewijzigd: 30-7-2007