Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Grootmeestertitel correspondentieschaak voor Jacques Kuiper

Jacques Kuiper uit Apeldoorn heeft de grootmeestertitel behaald in het correspondentieschaak. In het toernooi ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de British Correpondence Chess Association behaalde hij met een score van 9 punten uit 14 partijen zijn derde GM-norm. Dat was goed voor de titel.

Eerder al had hij GM-normen behaald in het Franse Jaudran Herdenkingstoernooi en het twaalfde E-mail Grootmeesternormtoernooi. Omdat Jacques, lid van de Voorster Schaakclub, in deze beide toernooien één grootmeester te weinig als tegenstander had gehad, was een derde norm nodig met tenminste die ene grootmeester onder de deelnemers. Daaraan is nu voldaan.
Joop Jansen

---

Eurochess Tournament in Hengelo gaat op 6 augustus van start

Op maandag 6 augustus gaat in Hengelo het grootste meerdaagse jeugdschaaktoernooi in Nederland van start. Onder de naam Eurochess Tournament 2007 wordt in vijf leeftijdsgroepen om de open Nederlandse jeugdtitels gespeeld. Daarnaast is er de University of Twente Young Masters. In dat toernooi spelen twintig talentvolle jonge spelers een toernooi van negen ronden Zwitsers. Door de aanwezigheid van de nodige meesters en grootmeesters krijgen de spelers de kans om waar nodig een titelnorm te behalen.

De Nederlandse afvaardiging bestaat uit: Sander van Eijk, IM Daan Brandenburg, IM Roeland Pruijssers, FM Twan Burg, FM Ali Bitalzadeh, Joost Michielsen, Jasper Broekmeulen, Chiel van Oosterom en WGM Bianca Muhren.

Uitvoerige informatie over dit toernooi is te vinden op www.onjk.nl.
---

Victor Korchnoi luistert schaakpromotiefeest in het zuiden op

Een half jaar geleden nam de schaakvereniging De juiste Zet uit Noorbeek het initiatief om de legendarische grootmeester Victor Korchnoi uit te nodigen voor een simultaan en een leerzame avond. Door bemiddeling van Servicepunt Zuid gaan ook de Brabantse schaakclubs De Pion uit Roosendaal en Dubbelschaak uit Boxtel gebruik maken van de aanwezigheid van Korchnoi. Daardoor is het gelukt om in de periode van 25 tot en met 31 oktober een meerdaagse schaakpromotie-activiteit op te bouwen rond de aanwezigheid van Korchnoi.

Het programma ziet er als volgt uit:

25 - 27 oktober: Korchnoi in Noorbeek met onder andere een simultaan, een lezing en een meeting met het bedrijfsleven. 28 oktober: lezing door Korchnoi bij SV De Pion in Roosendaal. 28 oktober: training door Korchnoi voor de talenten van Servicepunt Zuid.
29 oktober: training van de talenten in Servicepunt Zuid. 30 oktober: lezing bij S.V. Dubbelschaak in Boxtel.
---


---