KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

30-7-2007

Bleeker Nederlands Kampioen 12vts jol

Pieter Bleeker is afgelopen weekeinde op de Loosdrechtse plassen voor de derde maal Nederlands kampioen in de 12 vts jolklasse geworden. Met gelegenheidsbemanning Gerrit Klugkist veroverde hij onder zware weersomstandigheden de titel. Aan het kampioenschap namen 49 jollen deel, waaronder een Italiaan.

De titelstrijd stond dit jaar in het teken van veel wind. Op de eerste wedstrijddag werden de jollen nog wel het water opgestuurd, maar besloot het wedstrijdcomite van de Koninklijke Zeilvereniging
Loosdrecht om niet te starten.

Zaterdag en zondag kon er wel gevaren worden, zodat uiteindelijk zeven races werden gezeild. Lange tijd zag het er naar uit dat 16 kwadraat zeiler Martijn van der Pol, met zijn vader Bob als bemanning, de titel zou grijpen. Maar tijdens de zesde race kreeg het tweetal een protest aan de broek omdat zij geen voorrang hadden verleend aan een over bakboord zeilende jol. In plaats van twee strafrondjes te nemen zeilden vader en zoon Van der Pol rustig door en dat kwam ze duur te staan. Ze werden namelijk gediskwalificeerd. Met minimaal verschil op de Van de Pol's werd Pieter Beeker daardoor tot zijn eigen verbazing opnieuw Nederlands kampioenschap.