Senternovem


24-07-2007 | Vaststelling en publicatie geluidsbelastingkaart voor rijkswegen

Op 26 juni 2007 is de geluidsbelastingkaart voor rijkswegen vastgesteld door de minister van Verkeer en Waterstaat. De geluidsbelastingkaart heeft betrekking op alle rijkswegen in Nederland, die in het beheer zijn van Rijkswaterstaat. De geluidskaart is sinds 24 juli 2007 te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Het is ook mogelijk om de kaarten op papier in te zien bij het informatiecentrum van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag en bij de Regionale Diensten van Rijkswaterstaat. De adresgegevens van de Regionale Diensten vindt u op deze pagina van Rijkswaterstaat.

De geluidsbelastingkaart bestaat uit een geografische kaart en tabellen. De geografische kaart toont de geluidsbelasting in 2006 vanwege de betrokken rijkswegen, door middel van geluidscontouren. Er zijn kaarten opgesteld voor Lden (geluidsbelasting tijdens de etmaalperiode) en Lnight (geluidsbelasting in de nachtperiode). In de tabellen worden per gemeente en per geluidsbelastingklasse het aantal woningen, bewoners en andere geluidsgevoelige bestemmingen gepresenteerd. Ook wordt een overzicht gegeven van het geluidsbelaste oppervlak.

Meer informatie

Geluidsbelastingkaarten
Geluidskaart van rijkswegen op website Rijkswaterstaat