Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 30 juli

BERGEN OP ZOOM, 30 juli 2007

Man aangehouden na aanrijding met ernstig letsel

OUD GASTEL: Op zondagavond gebeurde er een aanrijding aan de Rijpersweg. Een 20-jarige inwoner van Kruisland reed richting Oud Gastel, toen hij, volgens eigen zeggen, in slaap viel. De auto slingerde en raakte een fietser. Op de fiets zaten een 30-jarige vrouw en een 14-jarig meisje uit Oudenbosch. Het 14-jarige meisje raakte door de val buiten bewustzijn en had een flinke hoofdwond. Ook de 30-jarige bestuurster van de fiets was gewond. De traumahelikopter kwam ter plaatse voor behandeling van het 14-jarige slachtoffer. De twee gewonden zijn per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis gebracht.
De 20-jarige inwoner van Kruisland is ter plaatse aangehouden. Hij was vermoedelijk onder invloed van harddrugs. Er is van hem een urineproef afgenomen door een GGD-arts.
Het rijbewijs van de verdachte is in beslag genomen. Ook droeg hij bij zijn aanhouding een kleine hoeveelheid speed af aan de politie. Omstreeks 00.30 uur is hij, na verhoor, in vrijheid gesteld.

Aanhouding na relationeel conflict

MOERSTRATEN: De politie hield op zondag rond 22.00 uur een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling. De jongen zou op de Moerstraatseweg een 15-jarig meisje uit Moerstraten hebben geduwd. Ze viel en kneusde hierbij haar pink. Reden voor de mishandeling is een conflict in de relationele sfeer. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. Wat zijn straf is wordt later in overleg met Justitie bepaald.

Aanhouding voor baldadigheid

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandag om 02.20 uur een 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom aan voor baldadigheid. De man had even tevoren in een cafe aan de Grote Markt met een stoel tegen een deur geslagen. De café-eigenaar deed geen aangifte. De verdachte is met een bekeuring voor baldadigheid in vrijheid gesteld.

20 bekeuringen tijdens snelheidscontrole

DINTELOORD: De politie hield op maandag tussen 07.45 uur en 11.00 uur een snelheidscontrole op de Steenbergseweg. Van de 1598 passanten waren er 20 in overtreding. Maximumsnelheid op deze weg is 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u.

Man aangehouden na inbraak in auto

ROOSENDAAL: De politie hield op maandag even voor 04.00 uur een 29-jarige man uit Oudenbosch aan voor autoinbraak. Een bewoner van de Bredaseweg hoorde even tevoren geluid en ging kijken wat er aan de hand was. Hij zag een man in zijn auto zitten en riep vanuit zijn woning naar de man. Deze ging er te voet vandoor. De gedupeerde belde de politie en deze hield aan de hand van het signalement de verdachte aan. De man was in bezit van inbrekersgereedschap. Het gereedschap is in beslag genomen en de verdachte is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Automobilist onder invloed raakte lichtmast

OUD GASTEL: De politie hield op zondag om 20.30 uur een 36-jarige man uit Oud Gastel aan voor rijden onder invloed. De man was op de Roosendaalsebaan reed in een auto in de richting van Roosendaal. Hij raakte een lichtmast en probeerde zijn voertuig weer onder controle te krijgen door te corrigeren. Dit lukte niet en het voertuig kwam in de sloot terecht. De bestuurder verliet de plaats van het ongeval. Getuigen belden de politie. Deze kon de verdachte aanhouden, toen deze zich op de plaats van het ongeval kwam melden. Hij bleek onder invloed van alcohol en moest een ademanalyse ondergaan. Uitslag hiervan bedroeg 560 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

Twee aanhoudingen na verkeersruzie

STANDDAARBUITEN: De politie hield op zondagmiddag twee mannen aan na een verkeersconflict. De twee hadden op de A16 ruzie gekregen nadat men elkaar op de snelweg in de weg zat. Beide bestuurders waren van mening dat ze door de ander werden afgesneden. De 21-jarige bestuurder en zijn bijrijder gooiden flesjes frisdrank in de richting van de auto van de 37-jarige Rotterdammer. Op de Rijksweg A17 bracht de 21-jarige Roosendaler zijn auto tot stilstand en wilde daarmee andere bestuurder tot stoppen dwingen.
Nadat de twee een stop maakten op de rechterrijstrook reed de 37-jarige Rotterdammer door. Hij reed hierbij de linkerrijbaan op, waar zojuist een andere auto reed. Er ontstond een aanrijding, waarbij de auto van een 36-jarige vrouw uit Oudenbosch beschadigd raakte. De 37-jarige man reed door en belde korte tijd hierna de politie. De 37-jarige man is aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De 21-jarige man is aangehouden voor roekeloos rijden. Ook ontstond er een conflict tussen familieleden van de 36-jarige vrouw, waarvan de auto eerder beschadigd raakte, en de 37-jarige bestuurder die haar even tevoren had aangereden. De politie moest de partijen scheiden. Nadat de partijen gekalmeerd waren is het conflict uitgepraat.

Tegen de twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg