Politie Zaanstreek-waterland

Niuewsberichten maandag 30 juli 2007.

Zaanstad, 30-07-2007 o Met onder meer: brand na inbraak, afkoelen en tegen boom

Brand na inbraak

Assendelft, zondag 29 juli 2007, 14:10 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bouwkeet aan de Saendelverlaan die werd gevolgd door een brandstichting. Op een bouwterrein stonden drie keten waarvan er één erg heet was. De brandweer heeft de deur opengemaakt en een smeulende stapel papier geblust. In de keet bevond zich een opengebroken kluis. Wat er uit de kluis werd meegenomen is nog niet bekend. Forensische Opsporing heeft een sporenonderzoek ingesteld. Voorwerpen die mogelijk kunnen leiden tot de opsporing van de dader(s) werden in beslag genomen.

Inbraak

Krommenie, zondag 29 juli 2007, 15:53 uur.

Tussen zaterdagmiddag en zondagmiddag werd in een woning aan de Burg. Waliglaan ingebroken. Via een bovenlicht kon men na demontage van het sluitmechanisme een hefboom van een raam openen en de keuken betreden. De gehele woning werd doorzocht en de televisie werd van de wand gesloopt en meegenomen. De bewoners, die tijdens de inbraak niet thuis waren, gaan inventariseren wat er nog meer weg is.

Afkoelen

Middenbeemster, maandag 30 juli 2007, 00:18 uur.

Agenten hebben een 22-jarige man uit Jisp meegenomen naar het politiebureau om even 'af te koelen'. De jongeman, die vermoedelijk zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, werd door beveiligers van een horecagelegenheid op de Rijperweg in bedwang gehouden omdat hij zeer agressief reageerde. Waarschijnlijk heeft de Jisper ruzie gehad met een andere bezoeker. Toen hij wat gekalmeerd was werd hij naar huis gestuurd om zijn roes uit te slapen.

Bromfietser gevlucht

Landsmeer, maandag 30 juli 2007, 00:49 uur.

Een 18-jarige bromfietspassagier uit Amsterdam is door de politie aangehouden nadat de bestuurder was gevlucht. Surveillerende agenten zagen twee jongemannen zonder helmen op een bromfiets zonder verlichting rijden over de Dorpsstraat. De passagier ging er na het zien van de politieauto meteen te voet vandoor. De bromfietser ging er ook vandoor. Na een korte achtervolging kon de passagier worden aangehouden. Hij kon zich niet legitimeren en kreeg daarvoor een bekeuring evenals voor het niet dragen van een helm. De Amsterdammer wilde niets zeggen over de bromfiets of de bestuurder. In afwachting van onderzoek naar de herkomst van de bromfiets en een eventuele aangifte van diefstal werd de verdachte ingesloten.

Drankrijders (1)

Oostzaan/Zaandam, 29/30 juli

Op de Nicolaasstraat in Zaandam hebben agenten maandagochtend een 35-jarige automobilist uit Almere aangehouden. De man had een alcoholgehalte van 0,9.

Op de Kolkweg in Oostzaan heeft de politie zondagavond tussen 20:00 en 21:00 uur 25 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Een 37-jarige Zaandamse had teveel gedronken. De vrouw had een alcoholgehalte van 0,8 . Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijders (2)

Purmerend, 28/29 juli

Op de Nieuwstraat hebben agenten afgelopen weekeinde twee drankrijders aangehouden. Zaterdagochtend vroeg werd een 30-jarige Zaandammer aangehouden en zondagavond om 22:00 uur een 49-jarige man uit Landsmeer. De beide drankrijders hadden een alcoholgehalte van 0,8.

De bestuurder uit Landsmeer bleek ook nog twee boetes van in totaal 750 euro open te hebben staan. Omdat dat man de boetes niet kon betalen, is hij ingesloten.

Bromfietser met 80 km per uur over de weg

Assendelft, 29 juli, 19:30-21:25 uur

Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen N246 (80 km per uur) en de Zaandammerweg (60 km per uur) heeft de politie zondagavond drie hardrijders aan de kant gezet en bekeurd. Eén van de hardrijders was een bromfietser die met ruim 80 km per uur over de N246 reed.

Hardrijders

Waterland, 28/29 juli

Tijdens een snelheidscontrole op de Kloosterdijk en de Oosterweg in Monnickendam werden zondagmiddag drie hardrijders aan de kant gezet. Met behulp van een lasergun werd een hoogste snelheid gemeten van 102 km per uur waar 60 km per uur is toegestaan. Ook werd een bestuurder bekeurd omdat hij het inhaalverbod negeerde.

Op de N247 in Broek in Waterland reed zondagmiddag één op de tien bestuurders te hard. In totaal werd van tweeduizend voertuigen de snelheid gemeten met behulp van een radarauto. De hoogste snelheid bedroeg 75 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. In Broek in Waterland werden zondagmiddag ook twee minibikes in beslag genomen omdat de voertuigen niet verzekerd waren. Verder werden hier vier bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm, zonder verzekering en het niet gebruiken van het
(brom)fietspad.

Op de Provincialeweg N247 in Monnickendam hielden 16 van de 625 bestuurders zich zaterdagavond niet aan de snelheidslimiet. De hoogste snelheid bedroeg 109 km per uur.

Zaterdagmiddag werd op de dijk naar Marken (Provincialeweg N518) op snelheid gecontroleerd. De hoogste snelheid bedroeg 155 km per uur. De motorrijder zal binnenkort een brief van de officier van Justitie ontvangen. In totaal reden 49 bestuurders te hard terwijl van 450 voertuigen de snelheid werd gemeten.

En slotte werden zaterdagmiddag op de Middenweg in de Middenbeemster drie hardrijders aan de kant gezet nadat hun snelheid was gemeten met een lasergun. De snelste van de drie reed 105 km per uur waar 60 km per uur is toegestaan.

Tegen boom

Zaandam, zondag 29 juli 2007, 13:59 uur.

De politie heeft een aanrijding onderzocht en opgenomen waarbij een 38-jarige automobiliste uit Zaandam aanvankelijk gewond leek. De vrouw reed over de Heijermansstraat vanuit de richting van het Prins Bernhardplein in de richting van de Kopermolenstraat. Vermoedelijk door een black out week zij plotseling uit naar links. Zij raakte een naast haar rijdende personenauto licht, schoot door de middenberm over de linker weghelft en kwam aan de overkant tegen een boom tot stilstand. De airbags deden hun werk en de brandweer heeft de vrouw bevrijd toen haar benen bekneld bleken te zitten. De
ambulancemedewerkers konden geen letsel ontdekken maar hebben haar toch meegenomen om te onderzoeken of er een oorzaak voor de black out is te vinden. De auto raakte door de aanrijding vermoedelijk total loss en werd afgevoerd door een bergingsbedrijf. De boom raakte een stuk bast kwijt.

Laatst gewijzigd 30-07-2007 15:46 | © Politie Zaanstreek-Waterland |