Gemeente Zoetermeer

Overzicht activiteiten week 30 & 31

De gemeente Zoetermeer stuurt elke donderdag een kort weekactiviteitenoverzicht van haar activiteiten naar de media. Hierin staan typisch Zoetermeerse activiteiten die de komende week in of in de directe omgeving van Zoetermeer plaatsvinden.

Vrijdag 27 juli
Sportdagen op Zoethout

In de eerste week van de vakantie organiseert Zoethout buurtsportdagen. Kinderen van 4 tot 14 jaar en hun ouders kunnen dan meedoen aan sportieve en recreatieve activiteiten. Van luchtkussen tot jumpen en van voetballen tot hoepelen. De toegang is gratis.

De buurtsportdagen vinden plaats in de vestigingen van Zoethout en wel op:

* Vrijdag 27 juli in Buytenwegh in het Binnenpark bij de rolschaatsbaan.

* Maandag 30 juli Oosterheem Zanzibarplein

Zoethout is tijdens de zomervakantie geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Kinderen kunnen er sport- en spelmaterialen lenen en er samen mee spelen. Ook organiseert de sportbuurtwerker geregeld activiteiten waaraan kinderen gratis kunnen deelnemen. Voor meer informatie kunnen geĂŻnteresseerden bellen naar (079) 3615349 of (079) 3468072.

Zondag 29 juli
Spelletjesmiddag op Het Buitenbeest

Een voel- en een ruikspel: Zintuigen zijn belangrijk bij de spelletjesmiddag op zondag 29 juli op stadsboerderij Het Buitenbeest. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen om 13.00 uur meedoen met spelletjes die in het teken staan van dieren en natuur. Ze krijgen bij de ingang een opdrachtkaart met allerlei leuke opdrachtjes en vragen om te beantwoorden. Kinderen kunnen tot 15.30 uur starten met de opdrachten. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Onder de deelnemertjes worden prijzen verloot. Ouders kunnen genieten van een kopje koffie op het biologische koffieterras. Stadsboerderij Het Buitenbeest ligt aan de Voorweg 93, telefoon (079) 3520624.

Juli/Augustus
Dagje stadsboerderij in de zomervakantie

Vanaf 23 juli tot en met 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar elke maandag, woensdag en vrijdag, onder begeleiding meehelpen op de boerderij. Op deze dagen mogen de kinderen ook een bezoekje brengen aan de nabij gelegen bouwspeelplaats Rommelburg voor leuke knutselactiviteiten.

Voor deze activiteit moeten de kinderen zich van tevoren aanmelden. Er is plek voor tien kinderen per dag. Een dagje stadsboerderij begint om 10.30 uur en eindigt om 16.00 uur. De kosten zijn EUR 8 per kind, houders van het Speelmeerpaspoort betalen EUR 6,50 per kind. Een lunch is hierbij inbegrepen. Reserveren kan bij de Stadsboerderij Het Buitenbeest via het telefoonnummer 079-3520624.