AEGON

Pensioenregeling DGA minder flexibel bij Pensioenwet

Een directeur-grootaandeelhouder (DGA) die zijn pensioenregeling bij een verzekeraar heeft ondergebracht, moet dit jaar kiezen of hij zijn pensioenregeling onder de werking van de Pensioenwet wil laten vallen. AEGON is van mening dat het voor DGA's met een verzekerd pensioen aantrekkelijker is om niet onder de werking van de Pensioenwet te vallen.

Mening AEGON
AEGON biedt de DGAâs de keuze om de bestaande pensioenregeling indien nodig aan te passen en niet onder de werking van de Pensioenwet te laten vallen.
De flexibiliteit van DGAâs wordt namelijk beperkt wanneer zij de pensioenregeling onder de werking van de Pensioenwet brengen. Met ingang van 2008 is het onder de Pensioenwet namelijk niet meer mogelijk om op de pensioendatum het opgebouwde kapitaal van de verzekeraar over te dragen naar een eigen (pensioen)BV. Ook wordt door de Pensioenwet de beleggingsvrijheid van de DGA beperkt. De zekerheden die de Pensioenwet biedt, zoals het wettelijk recht op waardeoverdracht, de voorwaarde van tijdsevenredige opbouw en het afkoopverbod, kunnen ook verkregen worden door afspraken hierover op te nemen in de bestaande pensioenovereenkomst. Bovendien is de pensioenverzekering â ook wanneer deze niet onder de Pensioenwet valt
- vanuit het Burgerlijk wetboek beschermt bij faillissement.

Informatiepakket
Deze week stuurt AEGON al zijn tussenpersonen met DGAâs in hun portefeuille informatie over de gevolgen van de Pensioenwet voor DGAâs. De gevolgen voor het wel of niet kiezen van het onder de werking van de Pensioenwet brengen van de pensioenverzekering, zijn daarin inzichtelijk gemaakt. DGAâs die hun pensioenverzekering bij AEGON hebben ondergebracht, ontvangen deze informatie een week later.

30-07-2007