Gemeente Breda

Voorontwerp bestemmingsplan Emer Hintelaken vrij voor inspraak

Het college van burgemeester en wethouders van Breda geeft het voorontwerp bestemmingsplan Emer-Hintelaken vrij voor inspraak. Dit plan betreft de bedrijventerreinen Emer-Noord, Hintelaken en Achter-Emer en is opgesteld omdat het huidige bestemmingsplan verouderd was. Ook wil het college met het nieuwe plan aansluiten op de gebiedsvisie uit het Masterplan Emer/Hintelaken-De Krogten uit 2005. De inspraak vindt plaats direct na de zomervakantie.

De bedrijventerreinen zijn verouderd en ook is er sprake van leegstand. Daarom besloten de gemeente en de betrokken bedrijven om gezamenlijk een integrale visie te ontwikkelen die moet leiden tot een betere uitstraling en een beter vestigingsklimaat. Het voorontwerp bestemmingsplan maakt het in de toekomst mogelijk de bedrijventerreinen op te knappen.

De drie bedrijventerreinen Emer-Noord, Hintelaken en Achter Emer maken deel uit van een groter complex van bedrijventerreinen aan de noordkant van de stad en bieden ruimte aan veel verschillende bedrijven. Alle terreinen zijn in de loop der tijd afzonderlijk ontwikkeld en kennen hun eigen karakteristiek. Emer-Noord en Hintelaken zijn vooral industrieel getint, terwijl Achter Emer meer gericht is op kleinschalige bedrijvigheid en zakelijke dienstverlening.

De inspraakperiode voor het voorontwerp vindt in verband met de vakantieperiode plaats van 23 augustus tot en met 19 september 2007. Het voorontwerp bestemmingsplan wordt op 28 augustus 2007 ter kennisname aangeboden aan de raadscommissie Bouwen en Wonen.

Breda, 29 juli 2007