Gemeente Soest

Overhangend groen vraagt aandacht

Datum: 30/07/2007

De gemeente Soest besteedt de komende tijd extra aandacht aan overlast door overhangend groen. In deze periode zorgt het zachte klimaat ervoor dat het groen voetgangers hindert en weggebruikers het uitzicht op kruisingen ontneemt. De gemeente wil dan ook dat haar inwoners overhangend groen bijsnoeien en zo de doorgang en zichtlijnen vrijmaken. Indien overlast door overhangend groen door de gemeente wordt geconstateerd of aan ons wordt gemeld krijgt de bewoner een brief in de bus met de oproep binnen twee weken een snoeibeurt uit te (laten) voeren. Wordt aan deze oproep geen gehoor gegeven dan wordt het snoeien uitgevoerd door de gemeente op kosten van de betreffende bewoner of krijgt de bewoner een aanschrijving bestuursdwang.

Groen is belangrijk voor een plezierige leefomgeving. Particulieren en gemeente doen er alles aan om groen in te richten en te onderhouden. Te veel groen kan ook overlast veroorzaken, bijvoorbeeld om dat de stoep niet meer goed te gebruiken valt door voetgangers, of dat takken zo laag hangen dat je ertegenaan loopt. Ook weggebruikers kunnen hinder ondervinden van groen dat het uitzicht belemmerd bij kruisingen en oversteek plaatsen. Of vrachtauto's en vuilniswagens die last hebben van een te lage doorrijhoogte.

Juist in deze tijd van het jaar waarin de temperaturen wat hoger zijn en er voldoende regen valt ontwikkelt het groen zich snel en kan onbedoeld voor overlast zorgen. Veel van de overlast kan voorkomen worden door het groen in de tuin tijdig te snoeien.

Als bewoners zelf tijdig zorgdragen voor het wegnemen van de overlast blijft groen ook in het zomerseizoen bijdragen aan een plezierige woonomgeving.

Voor vragen of opmerkingen kan contact worden opgenomen met het meldpunt woonomgeving via telefoonnummer 035 - 6093666.

Lees de gehele of een geselecteerde tekst voor.