Politie Haaglanden

Persberichten 30 juli

Haaglanden, 30-07-2007

Ruzie mondt uit in vechtpartij

Den Haag - Twee mannen, een 36-jarige Rijswijker en een 31-jarige Hagenaar kregen het zondagavond 29 juli rond 20.00 uur met elkaar aan de stok. In een snackbar aan het Spui kreeg het tweetal ruzie en kregen een handgemeen. De 31-jarige kreeg hierbij de nodige klappen. De 36-jarige werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De oorzaak van de ruzie lag in het verleden.

Goedkoop winkelen

Den Haag - Een 54-jarige vrouw uit Den Haag dacht zondagmiddag 29 juli goedkoop uit te zijn bij het winkelen. Rond 13.30 uur zag een beveiligingsbeambte in een warenhuis bij de Wagenstraat de vrouw met vijf kledingstukken de paskamer ingaan en na tien minuten maar met drie naar buiten komen. De ontbrekende kleding zat in de tas van de verdachte. De vrouw werd aangehouden en bekende de diefstal. Zij kon met een dagvaarding op zak weer naar huis.

Een paar borrels teveel

Den Haag - De politie heeft zondag- op maandagnacht in Scheveningen twee mannen aangehouden omdat zij met drank op achter het stuur. Omstreeks 22.25 uur was gezien dat twee personen in beschonken toestand op de Vissershavenweg in een auto stapten. Toen agenten de bestuurder, een 19-jarige man, lieten blazen, blies hij 570 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal.

Omstreeks 03.20 uur was op de Strandweg een 21-jarige Haagse bromfietser aan de beurt voor een blaastest. Ook hij blies 570 ugl. Daarnaast was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat en droeg hij geen geldig legitimatiebewijs bij zich. De man kreeg voor deze feiten een proces-verbaal.

De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Aanrijding met vijf gewonden
Den Haag - Bij een aanrijding op de kruising met de Erasmusweg en de Vrederustlaan raakten op zondag 29 juli om 19.30 uur vijf personen gewond. Een 58-jarige bestuurder reed op de Erasmusweg in de richting van de Leyweg. Op de eerder genoemde kruising wilde hij keren om de Lozerlaan in te rijden, maar zag hierbij een ander voertuig over het hoofd. De 26-jarige bestuurder en drie inzittenden (24, 18 en 7 jaar), allen uit Den Haag, raakten gewond. Vermoedelijk droegen de personen uit dit voertuig geen gordel. Zowel de 58-jarige bestuurder als alle inzittenden van het andere voertuig werden met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Baldadigheid

Leidschendam Een hoogwerker oefende op zondag 29 juli omstreeks 03.15 uur een grote aantrekkingskracht uit op twee jongens, in de leeftijd van 17 en 18 jaar en afkomstig uit Leidschendam en Den Haag. De beide jongens trachtten de hoogwerker, die op een parkeerplaats aan het Duindoorn geparkeerd stond, te starten. Zij hadden daartoe een kastje in het voertuig geopend en maakten gebruik van het bedieningspaneel. De beide jongens, die onder invloed van alcohol waren, kregen een proces-verbaal voor baldadigheid.

Verkeersruzie leidt tot vernieling

Leidschendam Een ruzie in het verkeer leidde op zondag 29 juli omstreeks 14.00 uur tot de vernieling van een personenauto. Een 64-jarige Leidschendamse automobilist wond zich zo op over het verkeersgedrag van 43-jarige Haagse automobilist, dat hij diens auto te lijf ging. Bij de komst van de politie had de Leidschendammer het gereedschap dat hij bij de vernieling gebruikte nog in zijn handen. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Te diep in het glaasje

Wassenaar - Een 64-jarige bestuurder uit Wassenaar bleek 30 juli om
01.00 uur te diep in het glaasje te hebben gekeken. Agenten controleerden de automobilist en roken een behoorlijke alcohol lucht. De Wassenaarder blies 335 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Strooptocht

Rijswijk Medewerkers van de beveiliging van een elektronica zaak aan de Beatrixlaan zagen 29 juli om 13.45 uur dat een vrouw een I pod in een tas stopte en de winkel verliet zonder deze te betalen. Later bleek dat er nog twee andere vrouwen betrokken waren bij de diefstal en dat zij een geprepareerde tas gebruikten. Eén van de vrouwen had een kinderwagen bij zich waarin zich nog een geprepareerde tas bevond met gestolen kleding. De vrouwen in de leeftijd van 15, 35 en 36 jaar allen uit Zoetermeer bekenden de diefstal.

Ik heb mijn wagen volgeladen...

Rijswijk - Agenten werden zondagavond 29 juli omstreeks 21.15 uur gestuurd naar een bouwterrein op de Jacob van Offwegenlaan waar iemand een hoeveelheid stenen had weggenomen. De auto die daarbij gebruikt zou zijn, werd even later aangetroffen voor een garage aan de Elise van Calcarstraat. De agenten zagen dat de kofferbak van de auto inderdaad gevuld was met stenen. De eigenaar van de auto, een 23-jarige Hagenaar, werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte verklaarde de stenen nodig te hebben voor een verbouwing in zijn huis. De stenen zullen worden teruggegeven aan de opzichter van het bouwterrein.

Automobilist negeert stopteken

Naaldwijk - Agenten zagen zondag 29 juli om 20.30 uur tijdens hun surveillance een auto met kapot remlicht rijden op de Tiendweg. Ze gaven de auto een stopteken, waar de automobilist in eerste instantie gehoor aan leek te geven. Ter hoogte van een taxibedrijf leek de auto te stoppen, maar op het moment dat de agenten hun deuren openden, gaf de bestuurder gas en reed rechtsaf Meester Jan Tuningstraat in. Na een korte achtervolging konden de agenten de auto staande houden op de Verspijcklaan. De bestuurder, een 20-jarige man uit Honselersdijk, gaf direct aan niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en dat hij er daarom vandoor was gegaan. De agenten hielden hem aan en hij kreeg een proces-verbaal.

Met piepende banden door de laatste bocht

Delft Politieagenten zagen en hoorden 29 juli om 19.00 uur op de Kfar-Savaweg een automobilist met hoge snelheid rijden en met piepende banden door de bocht gaan. Bij controle bleek dat de 31-jarige automobilist uit Stroe onder invloed reed. De man blies 770ugl wat inhield dat hij zijn rijbewijs direct kon inleveren. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

De coureur kreeg een proces-verbaal.

In de film
Delft - Camerabeelden lieten zondag 29 juli om 17.15 een jongen zien die wel heel veel interesse had in de geparkeerde fietsen op het Laantje van Mater Delft. Op het moment dat de man daadwerkelijk een racefiets wegnam, hielden agenten de 16-jarige jongen aan. Hij kreeg een proces-verbaal.

Te hard, te veel op

Delft - Surveillerende agenten zagen zondag 29 juli om 23.30 uur een auto met hoge snelheid over de A13 rijden. De bestuurster, een 37-jarige vrouw uit Rhoon rook sterk naar alcohol en de agenten lieten haar blazen. Het resultaat van de alcoholtest was 545 ugl. Ze kreeg een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod. De grens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. Voor beginnende bestuurders geldt strengere wetgeving: voor hen ligt de grens op 88 ugl.

Uit de bocht
Zoetermeer - Een bestuurder van een busje raakte zondag 29 juli om 10.30 uur de macht over stuur kwijt in de bocht van de Afrikaweg. Hij botste tegen de vangrail en het busjes draaide daardoor om zijn as. Beide inzittenden, een 25-jarige Hagenaar en een 31-jarige man uit Coevorden, gingen met de ambulance naar het ziekenhuis, maar mochten al snel daarna weer naar huis.