Datum: 30 juli 2007

Katwijk Verdachten aangehouden voor poging tot inbraak in woning De politie heeft maandag 30 juli rond 02.20 uur op de Helmbergweg een 31 jarige man uit Noordwijkerhout en een 36 jarige man uit Noordwijk aangehouden. De politie had van een bewoner aan de Boerslaan een melding gekregen dat twee mannen daar probeerden in te breken. Na een schreeuw renden de twee weg. Nog geen tien minuten later rekende de politie de twee in. Het vermoeden is ook dat het hier gaat om de twee die bij de woning waren gezien. Beiden zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Noordwijk Aanrijding motor met auto Op zaterdag 28 juli ontstond rond 12.55 uur op de Van Berckelweg een aanrijding tussen een motor die bestuurd werd door een 38 jarige man uit Leiderdorp en een auto die werd bestuurd door een 28 jarige man uit Voorhout. De motorrijder had te laat in de gaten dat de automobilist afremde om een parkeerterrein van een tuincentrum op te rijden en botste achterop de auto. De Leiderdorper is met rugklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Leiden Aanhoudingen na beledigen en bedreigen van politieagent Agenten waren op zaterdag 28 juli, rond 23.00 uur, naar het Centraal Station van Leiden gegaan op aanvraag van een conducteur. Er zaten een aantal jongeren in de trein die geen treinkaartje hadden, geen nieuw kaartje wilde kopen, maar de trein ook niet wilden verlaten. De drie, twee meisjes en een jongen, stapten met de agenten de trein uit waar zij van de conducteur alsnog een uitstel van betaling kregen. De jongen, een 16 jarige Amsterdammer, had constant commentaar en gedroeg zich tijdens de administratieve afhandeling recalcitrant.

Nadat alles afgehandeld was werd het drietal gevraagd het perron te verlaten. De Amsterdammer vond het echter nodig om de agenten alsnog te beledigen en te bedreigen, waarop hij werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich en sloeg hij met een gebalde vuist in het gezicht van een van de agenten. De twee meisjes, een 16 jarige Amsterdamse en een 17 jarige uit Compascuum, reageerden hysterisch en bedreigden de agenten. Ook zij werden vervolgens aangehouden. de politie maakt tegen de verdachten proces-verbaal op.

Leiden Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft op zondag 29 juli, rond 05.30 uur, op een perron van Leiden vijf verdachten aangehouden. De vijf jongens uit Amsterdam (4x) en Krommenie hadden in de trein met twee andere jongens ruzie gekregen. De vijf zouden zich in de trein vervelend en luidruchtig gedragen hebben. De andere twee jongens, van 26 jaar uit Amsterdam en van 19 jaar uit Leiden, zeiden hier wat van. Hierop werden zij door een van de verdachte, een 21 jarige Amsterdammer, bedreigd. De verdachte trok aan de haren van de 26 jarige, spuugde in zijn gezicht en beet in zijn nek. De andere bemoeiden zich met de vechtpartij. De trein arriveerde al snel op Leiden Centraal waar de inmiddels ingeschakelde politie de verdachten aan kon houden. De 26 jarige Amsterdammer is vervolgens naar het ziekenhuis gegaan waar hij aan zijn wonden verzorgd is. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling en diefstal van zijn portemonnee. Want na de mishandeling was zijn portemonnee zoek. De politie zet het onderzoek voort. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Politie zoekt getuigen van mishandeling De politie vraagt getuigen van een mishandeling zich te melden bij de politie van Leiden Centrum via 0900-8844. In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juli, rond 02.00 uur, is een 47 jarige man uit Wassenaar door een groep van vijf jongens geschopt en geslagen.

De man die op de bus aan het wachten was, had plaatsgenomen in een bushokje achter de informatiezuil op het Stationsplein. Er kwamen vijf jongens aanlopen met bierflesjes in hun handen uit de richting van het centrum van Leiden. De man maakte een opmerking naar de jongens toe over hun luidruchtigheid. Hierop gooide een van de jongens een bierflesje naar hem toe. Vervolgens probeerde de man weg te lopen waarna hij geschopt en geslagen werd. De man is naar het ziekenhuis gelopen waar hij aan zijn verwondingen behandeld is. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling.

Mogelijk dat er getuigen zijn die de mishandeling hebben gezien of die de vijf jongens met bierflesjes in hun hand hebben zien lopen, zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Gouda Diefstal uit woningen De politie doet onderzoek naar verschillende inbraken die het afgelopen weekend hebben plaatsgevonden.

In de avond/ nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli werd geprobeerd in te breken in een flatwoning aan het Schweitzerplein en de Zuidhof. Bij de eerste woning kwam men niet binnen en bij de woning aan de Zuidhof schrokken ze van de bewoner die ze ontdekte en renden weg.

Aan de Kievitstraat en Onder de Boompjes lukte het wel bij twee woningen binnen te komen. Vermoedelijk gebruikte man daar de 'flippermethode' - het via een niet op het slot gedraaide slot met een hulpmiddel terugdringen van de slotschoot - en nam men daar een portemonnee, pasjes, kleingeld en een mobiele telefoon weg. De politie geeft het advies om deursloten altijd op slot te draaien. Daarmee is 'flipperen' niet meer mogelijk.

In de avond/nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juli vond een diefstal plaats uit een woning aan de Middenmolenlaan. Hier kwam men binnen omdat een achterdeur niet afgesloten was. Dit soort diefstallen is eenvoudig te voorkomen door er altijd voor te zorgen dat ramen en deuren goed afgesloten zijn. Uit de woning zijn een mobiele telefoon, een horloge, enkele tassen en is geld gestolen.

Aan de Stolpenburg werd uit een woning een LCD televisie gestolen. Hier vernielde men een ruit om binnen te komen en bij een woning aan de Boerensloot brak men een raam open en werd de woning doorzocht. Op dit moment is nog niet bekend wat er uit die woning is gestolen.

Naspeuringen van de politie hebben tot op dit moment nog niet geleid dat verdachten. Iedere informatie die kan leiden tot het oplossen van deze misdrijven is welkom en kan gegeven worden via 0900-8844.

Gouda Mishandeling De politie is op zoek naar een man die een 53 jarige man uit Gouda zaterdag 28 juli rond 13.45 uur op de Raam een klap op zijn ogen gaf. Naast een dik oog, brak de bril van de Gouwenaar. Waarom hij een klap op z'n ogen kreeg is nog onduidelijk. Wel gaat het waarschijnlijk om een man die om 07.00 uur die dag bij hem aan de deur stond. Na het openen van de deur stapte de man woest de gang in waarbij nog een wandbord sneuvelde. Toen de Gouwenaar hem duidelijk had gemaakt niet van zijn komst gediend te zijn, vertrok hij weer. De Gouwenaar kent hem niet.

Moordrecht/ Nieuwerkerk aan den IJssel Politie controleert op snelheid Zevenhuizen-Moerkapelle In de afgelopen weken werd door politie Nieuwerkerk aan den IJssel in de gemeenten Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle verschillende snelheidscontroles gehouden. De snelheidscontroles vonden plaats naar aanleiding van klachten van omwonenden en eerdere resultaten van snelheidscontroles en metingen van de gemeente. Ook werd gekeken naar de gevaren voor andere weggebruikers, zoals fietsers en schoolgaande kinderen. Er werden ruim 400 bestuurders geflitst. De overtreders kunnen binnenkort de bekeuring thuis verwachten.

Gezien de resultaten en klachten van omwonenden zal in de komende tijd de politie, vooral binnen de bebouwde kom, blijven controleren op snelheid.

38 bestuurders geflitst in Moordrecht Bij een controle op de Middelweg bleek dat ruim 90% van de bestuurders zich aan de maximale snelheid hielden. Er werden 33 bestuurders geflitst. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u, terwijl daar 50 km/u gereden mag worden. Op de Zuidplaspolderpweg werden 5 bestuurders betrapt op te hard rijden. Deze bestuurders waren een uitzondering op de regel, ruim 98% van de automobilisten hield zich aan de maximale snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.

Groot aantal bestuurders geflitst in Nieuwerkerk Er werd drie keer gecontroleerd op de 's Gravenweg. Tijdens deze controles bleek dat ongeveer 50% van de bestuurders zich aan de snelheid (30 km/u) hielden. 209 bestuurders reden te hard en zijn geflitst. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u terwijl er 30 km/u is toegestaan.

Bij controle op Zuidplaslaan bleek dat ruim 95% van de bestuurders zich aan de maximum snelheid hielden. Er werden slechts 10 bestuurders betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 65 km/u terwijl op de Zuidplaslaan een maximum van 50 km/u geldt.

Op de Prins Alexanderlaan bleek bij twee controles dat ongeveer 70% van de bestuurders niet harder reden dan de toegestane snelheid van 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 57 km/u. Er werden totaal 31 te hard rijders geflitst.

26 bestuurder die te hard hebben gereden op de Kleinpolderlaan zijn geflitst. Ruim 50% van de bestuurders hield zich aan de maximale snelheid. De hoogste gemeten snelheid was 58 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 30 km/u geldt.

Op de Zuidelijke Dwarsweg werd twee keer gecontroleerd. Ruim 85% van de bestuurders hield zich aan de maximum snelheid (60 km/u) Er werd geconstateerd dat 21 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

Bijna alle bestuurders op de Groenendijk reden te hard. Er werden 12 bestuurders geflitst. De maximumsnelheid ter plaatse is 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 58 km/u.

Controle op afzetting van de Schielandstraat in Moordrecht In verband met de tijdelijke afsluiting van de Vliestraat werd door de politie verschillende malen gecontroleerd op het negeren van de gesloten verklaring van de Schielandstraat. Deze controles vonden plaats in verband met klachten van de buurtbewoners, met name ouders van aldaar fietsende kinderen. Er werden 5 controles uitgevoerd en hierbij werden 55 bestuurders bekeurd. De overtreders krijgen binnenkort een bekeuring van E 75,-- thuis gestuurd.

Controle op extra afslag Zevenhuizen In verband met de voorbereidingen voor de nieuwbouw Groot Swanla is er een extra afslag op de Swanlaweg voor werkverkeer aangelegd. Deze afslag werd in de ochtend- en middagspits veelvuldig door andere bestuurders gebruikt, die de files willen omzeilen. Hierdoor kwam het langzame verkeer op de parallelweg in de knel en ontstonden er regelmatig gevaarlijke situaties. In verband hiermee zijn er diverse controles gehouden en werd er 68 keer een overtreding geconstateerd. De overtreders ontvangen een bekeuring van E 50,--.

Woubrugge Aanrijding, bestuurder blaast 500 ug/l Op vrijdag 27 juli rond 18.30 uur ontstond bij de rotonde Kruisweg met de Vier Ambachtsweg een aanrijding waarbij drie auto's waren betrokken. Een 29 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn remde niet op tijd voor voor de rotonde stilstaande auto's en botste op de auto van een 37 jarige man uit Rijswijk. Een bij hem in de auto zittende 42 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn klaagde na de klap over haar nek en werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Door de aanrijding schoof de Rijswijker op de auto die voor hem stilstond en bestuurd werd door een 24 jarige man uit Nieuwkoop. Behoudens de vrouw raakte verder niemand gewond.

De politie stelde vast dat de Rijswijker met vermoedelijk te veel drank op achter het stuur zat ten tijde van de aanrijding. De daarna gehouden ademanalyse liet een uitslag zien van 500 ug/l (limiet 220 ug/l) Verder stelde de politie vast dat deze man met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. Dit was gedaan nadat hij in juni 2006 was gepakt voor het rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Rijbewijs kwijt na te hard rijden De politie heeft zaterdagavond 28 juli het rijbewijs ingevorderd van een 36 jarige automobilist uit Schiedam. Bij een snelheidscontrole op de Zuidelijke Rondweg werd vastgesteld dat hij 135 km/h. reed in plaats van de toegestane 80 km/h. Hij werd daarop rond 20.30 uur betrapt. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwerkerk a/d IJssel Verdachte van woninginbraken snel aangehouden De politie heeft zaterdag 28 juli rond 15.30 uur nabij het station een 36 jarige man uit Sittard-Geleen aangehouden. Zijn aanhouding volgde na een melding dat hij bij een woning aan de Wolga aanbelde en daarna weer wegliep. De beller vertrouwde het niet. Gelijktijdig kreeg de politie de melding van twee woninginbraken. In de tas die de man bij zich droeg trof de politie diverse goederen aan die naar later bleek afkomstig waren van drie woninginbraken. Zo werd aan de Kleinpolderlaan ingebroken, de Burgemeester van Heugtenlaan en het Vinkendaal. De inbraken vonden op klaarlichte dag plaats. Er werden goederen gestolen zoals een laptop, een videocamera, een fotocamera en sieraden. Deze zijn nu weer terug bij de rechtmatige eigenaars.

De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten. Bij dit onderzoek wordt ook gekeken of de verdachte mogelijk ook verantwoordelijk is voor andere inbraken die zich de laatste tijd voordeden in Gouda en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Waddinxveen Aanhoudingen na vernielen abri's. De politie heeft op zaterdag 28 juli, rond 02.15 uur, twee jongens van 17 en 18 jaar uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van het vernielen van abri's. Een alerte getuige belde de politie nadat hij de jongens tegen een bushokje op de Wadde had zien trappen. De politie is er direct op af gegaan en zag twee jongens op de Dreef in een ander bushokje schuilen tegen de regen. De jongens voldeden aan het signalement dat de getuige op had kunnen geven. De jongens werden aop de Wadde en een bij de Petteplas bekend. Een getuige had gesproken over een derde verdangehouden en zijn op het politiebureau gehoord. Zij hebben de vernieling van een abri achte, maar deze zou niet aan de vernieling mee hebben gedaan. De ouders van de minderjarige jongens zijn door de politie in kennis gesteld.

Zevenhuizen Botsing op de Bredeweg De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Bredeweg. De aanrijding vond plaats op vrijdag 27 juli, rond 16.40 uur. Bij de botsing waren drie auto's betrokken.

Een 23 jarige man uit Korsze (Polen) reed in de richting van de A12. Voor hem remde verkeer af in verband met filevorming. De Pool kon niet meer op tijd afremmen en botste achterop de auto van een 20 jarige bestuurder uit Wateringen. Door de kracht van de botsing schoof deze auto door op de auto voor hem, bestuurd door een 56 jarige man uit 's-Gravenhage. Na een onderzoek in de ambulance konden de bestuurders hun weg weer vervolgen. De auto van de bestuurder uit Wateringen is vanwege de schade weggesleept.

--- einde berichten ---


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --