Politie Drenthe

Maandag

Assen, 30-07-2007

Politie bekeurt pizzabezorger
ASSEN - Een 30-jarige medewerker van een pizzabedrijf uit Assen werd zaterdagavond bekeurd. De man reed met de bezorgauto van het bedrijf door het rode verkeerslicht op de kruising Nobellaan - Weiersstraat. Tevens bleek na onderzoek dat de auto niet verzekerd was. (07-163447)

Inbraak in woning
COEVORDEN - Tussen zaterdagmiddag en zondagmiddag werd er ingebroken in een woning aan de Abraham Kuyperstraat. Een raam werd opengebroken waarna de dader binnen kon komen. De buit bestond uit DvD's, een navigatiesysteem en sieraden. (07-163460)

Baldadige meiden op de bon
ASSEN - Zaterdagavond heeft de politie drie jongedames uit Assen, twee van 13 en één van 15 jaar oud, bekeurd terzake baldadigheid. De meiden die zich ter hoogte van het schoolplein van de Scharm aan de Scharmbarg bevonden, namen bij het zien van de politie de benen en verstopten zich in de aanwezige bossages. Nadat verzocht was even mee te lopen naar het plein bleek daar dat er ongeveer 50 net geplante plantjes uit de aarde waren getrokken en op het schoolplein waren gegooid. De dames ontkenden deze vernieling maar bekenden dat ze met de planten bezig waren hun naam op het plein te schrijven. (07-163451)

Politie assisteert hulpverleners
ASSEN - Zondagmiddag werd de hulp van de politie ingeroepen door personeel van Van Boeien. Een 17-jarige patiënt bedreigde het personeel waarna met behulp van de politie de knaap werd aangehouden terzake bedreiging en vernieling. (07-163421)

Huiselijk geweld
HOOGEVEEN - Een 37-jarige Hoogevener is zaterdagavond aangehouden terzake huiselijk geweld. Hij wordt er van verdacht zijn 35-jarige vriendin te hebben mishandeld. (07-163333)

Politie bekeurt alcomobilisten
NIEUW WEERDINGE - In de nacht van zondag op maandag is een 25-jarige Schoonebeker bekeurd. De man reed onder invloed in zijn auto over het Weerdingerkanaal NZ. Tijdens controle bleek verder dat de man geen geldig rijbewijs had, de auto niet verzekerd was en dat deze niet APK gekeurd was. De auto werd inbeslaggenomen. (07-163524)

KLAZIENAVEEN - Een 18-jarige beginnende autobestuurster uit Klazienaveen werd in de nacht van zondag op maandag bekeurd. De vrouw, slechts 7 weken in het bezit van haar rijbewijs, reed in haar auto over de Dordsedijk toen haar slingerende rijgedrag de politie opviel. Ze blies 1,05 promille waarna haar rijbewijs werd ingevorderd. Ze kreeg een dagvaarding van justitie. (07-163535)

Politie houdt knaap aan terzake vernieling
EMMEN - In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 16-jarige knaap uit Ter Apel aangehouden. De jongen wordt er van verdacht een ruitenwisser van een geparkeerde auto aan de Stationsstraat te hebben afgebroken. Hij werd ingesloten. (07-163513)

Man aangehouden terzake bedreiging met kapmes
ASSEN - Een 20-jarige Assenaar werd zondagavond aangehouden terzake bedreiging. De man wordt er van verdacht zijn 49-jarige vader op de Gedempte Singel te hebben bedreigd met een kapmes. De zoon kon kort hierna op de hoek Ouderstraat-Groningerstraat aangehouden worden. Het mes werd bij hem aangetroffen en inbeslaggenomen. De ruzie was ontstaan over het gebruik van een computer. (07-163493)

Politie houdt lastige mannen aan
EMMEN - Een 22-jarige Emmenaar werd in de nacht van zondag op maandag aangehouden terzake het niet voldoen aan een bevel of vordering door de politie. De man was kort daarvoor samen met een aantal bezoekers na onenigheid tussen hen uit een café aan de Hoofdstraat gezet. Buiten zocht de man, die zwaar onder invloed van alcohol was, steeds weer de confrontatie op met andere bezoekers en portiers. Nadat hem gevorderd was zich te verwijderen en hij hieraan niet wilde voldoen, werd hij aangehouden en ingesloten. (07-163527)

EMMEN - Een 29-jarige inwoner van Laar werd zondagavond aangehouden op een terras aan de Matissepassage. Personeel van het café had de man enkele keren verzocht het terras te verlaten omdat hij daar een joint zat te roken. Ook op verzoek van de politie wilde de man niet vertrekken. Hij werd aangehouden en kreeg na overleg met justitie een bekeuring van ¤ 220. (07-163496)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 - 451280