Gemeente Coevorden

Reconstructie Noord-Sleen

In Noord-Sleen moeten delen van de riolering worden vervangen om te kunnen voldoen aan de landelijke norm. Tegelijkertijd worden er ook werkzaamheden uitgevoerd voor verbetering van de verkeersveiligheid in het dorp.

In de Dorpsstraat tussen de Middelesweg en de Emmerstraat en in de Binnenweg tussen de Boerhoornstraat en de Waterkampenweg wordt naast het bestaande riool een regenwaterriool aangelegd. Gelijk met de aanleg van het regenwaterriool wordt aan de Binnenweg en het gedeelte Dorpsstraat tussen de Brink en de Emmerweg het bestaande riool vervangen.

In overleg met Plaatselijk Belang Noord-Sleen wordt aan de Binnenweg een drempel van 8 cm hoog aangelegd, achter de kruising met de Emmerweg. Dit om het sluipverkeer richting Sleen zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast worden alle wegen in Noord-Sleen uitgevoerd als 30 km wegen, met uitzondering van de Middelesweg. De breedte van de wegen wordt hier teruggebracht naar maximaal 5 meter, met uitzondering van de Binnenweg en de Waterkampenweg. Deze wegen krijgen een breedte van 4 meter met aan weerszijden grasblokken. Voor de verharding wordt gekozen voor klinkers. Plaatselijk Belang vreest hierdoor geluidsoverlast maar bij een lagere snelheid speelt dat probleem niet. Met klinkers is een 30 km-zone beter herkenbaar en het gemeentebestuur verwacht dat daardoor het verkeer eerder zijn snelheid zal aanpassen.

De werkzaamheden starten op maandag 24 september en de bewoners van Noord-Sleen zullen op de hoogte worden gehouden van verdere ontwikkelingen.