Politie Groningen

Maandag 30 juli 2007

Provincie Groningen, 30-07-2007

Groningen: politie zoekt getuigen opvallende weggebruiker

De politie is op zoek naar getuigen die zondagmiddag een donkerkleurige Citroen hebben zien rijden aan de Friesestraatweg. Omstreeks 15.30 uur was de auto daar tegen een winkelpui aangereden en vervolgens doorgereden. Vervolgens is dezelfde auto gesignaleerd op de Plataanlaan, waar deze reed met een klapband. De politie volgde het spoor van de velg en kwam uit in Beijum. Daar werd een zwaar beschadigde donkere Citroen aangetroffen. De 28-jarige Stadjer en eigenaar van de auto is aangehouden. De politie wil graag weten of de eigenaar ook daadwerkelijk de bestuurder is geweest. Mensen die de auto zondagmiddag hebben gezien bij de aanrijding met de winkelpui of rijdend met de klapband en kenmerken kunnen noemen van de bestuurder, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

Een 69-jarige automobilist uit Groningen moest zondagmiddag in de Turfstraat in zijn woonplaats zijn rijbewijs inleveren. Bij controle bleek de man onder invloed van 1,9 promille alcohol. Hierop heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd.

Groningen: automobilist zonder rijbewijs

De politie heeft zondagmiddag een 44-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De politie wilde de man op de Noorderstationsstraat controleren, omdat hij in tegengestelde richting reed. De man probeerde aan de politie te ontkomen, maar kon in de Berkenlaan worden aangehouden. De Stadjer bleek niet het bezit te zijn van een rijbewijs. Binnen een uur nadat de man was heengezonden, werd hij opnieuw in zijn auto aangetroffen. Hij is wederom aangehouden. De politie maakt voor beide keren proces-verbaal op.

Leek: onder invloed zonder rijbewijs

Een 28-jarige inwoner van Tolbert is voorlopig zijn auto kwijt. De wagen werd zondagnacht in beslag genomen nadat de bestuurder op de Midwolderweg in Leek was betrapt op het rijden onder invloed. Bovendien was zijn rijbewijs eerder al ongeldig verklaard. De man had een promillage van 1,15. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Garrelsweer/Overschild: met drank op sloot in

Een 23-jarige automobilist uit Ten Boer raakte zondagnacht uit de koers op de Rijksweg in Garrelsweer en belandde met zijn wagen in de sloot. Volgens de bestuurder was hij in een slip geraakt. De oorzaak lag vermoedelijk in het alcoholgebruik van de man, met een promillage van 1,5 drie keer boven de norm. De Ten Boerster kon na onderzoek in het ziekenhuis en het opmaken van een proces-verbaal op het politiebureau naar huis. Nagenoeg hetzelfde overkwam zondagavond een 32-jarige inwoner van Schildwolde. De man reed met zijn auto op de Meenteweg in Overschild een sloot in. Ook hij verkeerde met een promillage van 1,25 onder invloed van alcohol.

Veendam: gewond na vechtpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij zondagmiddag op het Prins Hendrikplein in Veendam. Een 52-jarige inwoner van Veendam liep hierbij enkele botbreuken in het gezicht op. De man was in eerste instantie door de politie samen met een 50-jarige vrouw en een 29-jarige Veendammer aangehouden. Op het politiebureau werd de 52-jarige onwel waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Wie welke rol in de vechtpartij heeft gehad is nog onduidelijk.

Bellingwolde: ten onrechte alarmnummer gebeld

Het alarmnummer 112 van politie, brandweer en ambulancediensten werd zondagavond zon dertig keer ten onrechte gebeld door een inwoner van Bellingwolde. De man klom in de telefoon omdat hij vond dat de politie bij hem langs moest komen vanwege een aantal nog te betalen boetes. De politie kwam inderdaad maar om de telefoons van de man in beslag te nemen. Hij kan eveneens een proces-verbaal verwachten.

Siddeburen: met 193 over autoweg

Een 42-jarige inwoner van Delfzijl kon zondagavond zijn rijbewijs inleveren. De automobilist werd op de provinciale weg N387 bij Siddeburen betrapt met een snelheid van 193 kilometer per uur, op 7 kilometer na het dubbele van het maximum. Het Openbaar Ministerie beslist wat er met s mans rijbewijs gaat gebeuren.