Gemeente Gouda


amerikaanse beiaardier in gouda (23-7-2007)

Voor het vierde concert in de serie TORENMUZIEK GOUDA 2007 op maandag 30 juli.

Maandagavond 30 juli speelt de Amerikaanse beiaardier David Hunsberger op de beiaard van de Sint Janstoren. Het concert begint om 20.15 uur en is het best te beluisteren in de Catharina Gasthuistuin. Daar worden programmaboekjes uitgereikt met informatie over het programma. Hij speelt naast werk van Johann Sebastian Bach ook oorspronkelijk voor beiaard geschreven composities van Amerikaanse componisten.

David Hunsberger is sinds 1983 één van de assistent-beiaardiers van de Universiteit van California in Berkeley, en gedurende het academisch jaar 1999 - 2000 was hij zelfs Acting University Carilloner. Hij studeerde beiaard bij James R. Lawson en Raymond Keldermans. Hij werd begiftigd met the Berkeley Medal voor uitzonderlijk belang voor de beiaardkunst.

Hunsberger maakte meerdere concertreizen in de Verenigde Staten, Canada, Nederland, België, Frankrijk, en Australië. Hij is sinds 1992 voorzitter van het juridisch comité van het Gilde van Beiaardiers in Noord-Amerika en sinds 1996 is hij tevens penningmeester van het Gilde. Hunsberger gaf muziekles aan de Washington University en aan het Webster College in St. Louis, en bovendien aan het Thailand Theological Seminary in Chiang Mai.

Hij is tegenwoordig een senior contracts analyst aan de University of California (Berkeley), en is tevens organist-koorleider aan de Zion Lutheran Church in Piedmont (Californië).

Hunsberger mag graag reizen (onlangs nog naar Bali) en rijdt met de auto dwars door de Verenigde Staten.

Programmaboekje Torenmuziek Gouda 2007 >>