Politie Zeeland


---


O-2434-2007 Aanrijding in Yerseke
Zaterdagochtend rond 08.15 uur vond er op de rotonde Breeweg, Molenlaan, Marijkelaan in Yerseke een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 41-jarige automobilist uit Yerseke reed over de Breeweg en wilde op de rotonde rechtsaf de Marijkelaan oprijden.
Na de afslag naar de Molenlaan gepasseerd te zijn kwam hij frontaal in aanrijding met een personenauto die plotseling, tegen de verplichte rijrichting in, de rotonde opreed.
De 39-jarige bestuurder van de auto zei, na het uitstappen, dat hij thuis zijn autopapieren ging halen maar keerde vervolgens niet meer terug.
Uit onderzoek van de politie bleek dat het rijbewijs van de 39-jarige man ongeldig was verklaard.
De politie trof de man zaterdagochtend niet thuis. Zaterdagmiddag nam de man telefonisch contact op met de politie. Zondagochtend is hij op het politiebureau gehoord en is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

O-2435-2007 Eenzijdig ongeval, Tholen
Zaterdagavond rond 21.45 uur vond er op de Gortzakweg in Tholen een eenzijdig ongeval plaats.
Een 32-jarige automobilist uit Tholen reed over de Gortzakweg komende uit de richting van de Oesterdam.
Toen hij, door onbekende oorzaak, in de berm raakte corrigeerde hij en reed een rechts naast de weg gelegen sloot in.
De man bleef ongedeerd; zijn auto raakte beschadigd.

Z-2436-2007 Rijden onder invloed, Westdorpe
In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.05 uur is een 25-jarige Belgische automobilist, aan de Tractaatweg bij Westdorpe, aangehouden wegens rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 2,3 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

W-2437-2007 Aanhouding in Vlissingen
In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.05 uur is een 31-jarige vrouw uit Vlissingen, aan het Bellamypark in Vlissingen aangehouden.
De vrouw had kort daarvoor, in een horecagelegenheid aan het Bellamypark, zonder aanleiding een 21-jarige man uit Vlissingen in het gezicht geslagen.
Toen een portier tussen beide kwam schopte ze hem (de portier) tegen zijn been. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

O-2438-2007 Diefstal uit camper, 's-Heer Arendskerke
In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 00.30 uur en 06.30 uur, is er ingebroken in een camper die geparkeerd stond op het parkeerterrein Selnisse aan de Rijksweg A58.
De 38-jarige eigenaar van de camper (uit België) lag samen met zijn zoontje (leeftijd onbekend) in de camper te slapen.
Toen de man rond 06.35 uur wakker werd zag hij een onbekende jongen/man vlakbij zijn bed staat. Toen hij iets naar de indringer riep ging deze er vandoor.
Uit de camper zijn enkele honderden euro's, waardepapieren, een mobiele telefoon en navigatieapparatuur met een totale waarde van enkele honderden euro's weggenomen.
Er is een deurslot vernield; het totale schadebedrag is onbekend.