Ingezonden persbericht

Renger toont kaliber in Zandvoort

ZANDVOORT, 29 JULI 2007 - Onder wisselende weersomstandigheden heeft Renger van der Zande vandaag laten zien wat hij in zijn mars heeft. De Formule 3 Euro Series coureur leverde in de tweede race op zondagochtend vele goede gevechten. Zijn vijfde plaats aan de finish werd in de paddock beoordeeld als een uitermate goede prestatie.

Waar Prema Power bij aanvang van het weekend nog tegen een achterstand aanhikte ten opzichte van de topteams, was op zondagochtend geen sprake meer van. Onder een dik wolkenpak maakte Renger een wereldstart. In de eerste kilometer won de Mercedes-coureur al vier posities. Niet veel later profiteerde Renger ook van een fout van Yann Clairay: P4. De verwachte regen bleef daarna niet langer uit.

Terwijl de sluizen van de hemelpoort zich openden, reageerden de mannen op de pitmuur adequaat. Op regenbanden sloot Renger weer aan op de vijfde positie achter Hülkenberg, Buemi, Grosjean en Dillmann. In het verdere verloop van de race vocht de Nijmegenaar een mooi strijd met Tom Dillmann voor hem en James Jakes achter hem. Renger was de moeilijke situatie goed de baas. Na 23 hard bevochten ronden finishte hij in dezelfde volgorde op de vijfde plaats.

RENGER VAN DER ZANDE: "Een heerlijke race, ik heb weer genoten! Beide wedstrijden deden me veel terugdenken aan 2005 toen ik ook hier op Zandvoort mijn Formule Renault titel won. We hebben ons dit weekend goed terug geknokt. Ik ben tevreden. Ook kijk ik terug op een leuke dag met al mijn sponsoren, zoals Tatung, Go Fast! en Q-Dance die mij hier in grote getalen kwamen aanmoedigen. Iedereen onwijs bedankt. Jullie geven me vleugels!"

UITSLAG RACE 02 FORMULE 3 EURO SERIES ZANDVOORT
01. Nico Hülkenberg (GER), ASM Formule 3, 23 ronden, 41:23.407
02. Sebastien Buemi (SUI), ASL Mücke, + 09.987s
03. Romain Grosjean (FRA), ASM Formule 3, + 16.373s
04. Tom Dillmann (FRA), ASM Formule 3, + 31.129s
05. RENGER VAN DER ZANDE (NED), PREMA POWER, + 33.289s

Nieuws en foto's worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (media@insightf1.com / +31 621 541 564)