Ingezonden persbericht

Beste seizoensprestatie Dominick Muermans in IFM op Anderstorp

ANDERSTORP, 29 JULI 2007 - In het geweld van de International Formula Master races op Anderstorp heeft Dominick Muermans zich knap staande weten te houden. Op het Zweedse circuit reed de Nederlander gedurende de vrije trainingen en kwalificaties strakke rondetijden en was continu in de top van het klassement terug te vinden. Na een goede inhaalrace kwam de geboren Limburger gisteren keurig als negende aan de meet. De afsluitende race eindigde bij de start. De 'Masterswitch' die de bolide bij de start buiten werking zette, zorgde voor een vroeg einde van het weekend. Desondanks kan Muermans met opgeheven hoofd het circuit verlaten en zich opmaken voor zijn eerste races in de ATS Formule 3 Cup, waar hij komend weekend op de Duitse Lausitzring aan deel zal nemen.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIE:
Op het voormalige Grand Prix Formule 1 circuit van Anderstorp verkende Muermans de 4,025 meter lange baan. De rijder met startnummer 30 benutte optimaal de rijtijd en belandde in de eerste sessie op de twintigste plaats met een tijd van 1:42.152. In de tweede training van 45 minuten wist Muermans op een opdrogende baan zijn snelste tijd aanzienlijk te verbeteren. Met een tijd van 1:30.911 denderde de inwoner uit Maaseik de top vijf binnen en eindigde uiteindelijk op de vierde plaats! Onder moeilijke omstandigheden ving Muermans de kwalificaties aan. Op een spekgladde baan begon Muermans waar hij in de vrije training eindigde, namelijk het neerzetten van snelle rondetijden. De 22-jarige rijder voelde zich onder deze natte omstandigheden als een vis in het water en legde tijdelijk beslag op de zevende plaats. Deze positie wist hij op een circuit, die steeds meer opdroogde, met verve te verdedigen. Alleen door een klein slippertje moest hij terrein prijsgeven. Wanneer de sessie bijna ten einde was, werd Muermans uiteindelijk als eerste van alle deelnemers afgevlagd. Een flinke tegenvaller doordat de meeste rijders na hem nog in hun snelle ronde zaten. Er ontstond een droge lijn waardoor de concurrenten onder zijn tijd doken. Muermans moest zich tevreden stellen met een negentiende plek. Na afloop van deze tijdtraining werden de tijden echter herzien. De meeste rijders hadden hun tijd in de slotfase onder geel gezet en werden afgenomen. Muermans schoof hierdoor op naar de zestiende positie.

RACE 01 + 02:
Op zaterdagmiddag werd de openingsrace in Anderstorp verreden, waarbij Muermans op een natte baan goed weg kwam. Door vooral heel laat te remmen boekte hij veel progressie. In de beginfase van de negentien ronden tellende race klom Muermans gestaag naar voren en bleef uit de brokstukken van diverse gecrashte deelnemers. In het tweede gedeelte van deze manche zat Salvatore Gatto op het vinkentouw van de Ombra Racing-coureur, maar Muermans gaf geen krimp. Door continu later in de ankers te gaan, bleef hij de Italiaan de baas en bracht zijn auto knap als negende aan de finish. Een goed resultaat voor de jonge rijder die met inhaalacties en goed verdedigd werk, zijn beste wedstrijd van het seizoen reed. De tweede heat op zondagmiddag was echter van korte duur. De 'Masterswitch' of te wel de hoofdschakelaar van de bolide, die de stroomtoevoer regelt trad bij de start plotseling in werking, waardoor de auto zonder stroom kwam te zitten. Muermans moest op de Scandinavion Raceway noodgedwongen de strijd staken.

DOMINICK MUERMANS: "Ik heb met goede rondetijden in de vrije trainingen en kwalificatie laten zien dat het met de snelheid afgelopen weekend bijzonder goed zat. Ik vocht met name gisteren in de race heftige duels uit, waarbij ik Gatto achter me wist te houden door continu later te remmen. Jammer dat ik niet weg kwam bij race 2, waardoor ik de stijgende lijn niet kon doortrekken. Daarom is het goed dat we donderdag aanstaande met de International Formula Master gaan testen op Oschersleben, zodat we verder kunnen werken aan het verbeteren van de betrouwbaarheid van de wagens in deze raceklasse. Daarna zal ik doorreizen naar de Eurospeedway, waar ik komend weekend mijn rentree zal maken in de ATS Formule 3 Cup."

UITSLAG INTERNATIONAL FORMULA MASTER, RACE 01, 28 JULI 2007 ANDERSTORP:

01. Kasper Andersen, JD Motorsport, 19 ronden
02. Jerome D'Ambrosio, Cram Competition, +00.351
03. Pablo Sanchez, Alan Racing, +09:325
09. DOMINICK MUERMANS, OMBRA RACING, +49.795

UITSLAG INTERNATIONAL FORMULA MASTER, RACE 02, 29 JULI 2007 ANDERSTORP:

01. Norbert Siedler, ADM Motorsport, 25 ronden
02. Oliver Campos, Iris Project, +17.382
03. Johnny Cecotto, Ombra Racing, +17.594
DNF. DOMINICK MUERMANS, OMBRA RACING, +0 RONDEN

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Fotografie verzorgd door Speedy. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen wij u graag naar Dominick Muermans's officiële website www.dmuermans.com of u kunt contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com).

© 2003 - 2007 All Rights Reserved - www.thepitbox.nl

Dominick Muermans Media