Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten 29 juli 2007

Zaanstreek-Waterland, 29-07-2007

Diefstal van spelletjes

Wormer, vrijdag 27 juli, 13.03 uur

Een politieagent heeft, in zijn vrije tijd, twee mannen op heterdaad betrapt toen zij spelletjes aan het stelen waren uit een bedrijfspand aan de Veerdijk. De agent had de dag ervoor, donderdag, een verdachte bestelauto zien rijden bij de loods, en het kenteken genoteerd. Vrijdag zag de agent het voertuig daar weer; twee mannen waren dozen aan het inladen. De agent hield de beide mannen aan op verdenking van diefstal; het betrof een 23-jarige man uit Zaandam en een 28-jarige man uit Koog aan de Zaan. Een van de mannen wist zich te ontrekken aan de aanhouding door weg te rennen, maar meldde zich enkele uren later vrijwillig op het politiebureau. De twee mannen zijn ingesloten.

Automobilist te water (1)

Wijdewormer, vrijdag 27 juli, 16.42 uur

Een 25-jarige man uit Purmerend is met zijn auto te water geraakt langs de Munnikweg. De man reed met te hoge snelheid en raakte daardoor de macht over het stuur kwijt. Hierdoor kwam de auto in de berm terecht, draaide om zijn as en viel op zijn kop in de sloot. Toen de politie enkele minuten na de melding ter plaatse kwam, was de bestuurder al door getuigen van het ongeval in veiligheid gebracht. De getuigen waren direct te water gegaan, hebben een ruitje ingeslagen en hebben de bestuurder uit de auto kunnen trekken. De bestuurder was bij kennis en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en ter observatie opgenomen. De auto is uit het water getakeld.

Bedreiging met steekwapen

Purmerend, zaterdag 28 juli, 02.56 uur

Voor een horecagelegenheid op de Gedempte Singelgracht heeft de politie een 19-jarige Purmerender aangehouden. De man zou een 21-jarige man uit Alkmaar met een steekwapen hebben bedreigd en met zijn vuist hebben geslagen. De twee mannen waren beiden in het gezelschap van hun eigen vrienden. De beide groepjes waren elkaar in de loop van de avond al enkele keren op verschillende plekken tegengekomen, waarbij er al wat irritatie tussen de twee jongens uit Purmerend en Alkmaar was ontstaan. Nu mondde het uit in een ruzie en een bedreiging. De politie die ter plaatse kwam vond het wapen bij de jongen uit Purmerend, die het voor de agenten verborgen probeerde te houden. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Schip klem onder spoorbrug

Koog aan de Zaan, zaterdag 28 juli, 11.00 uur

De politie ging ter plaatse na een melding dat een schip tegen de spoorbrug over de Zaan was gevaren. Het bleek een omgebouwd binnenschip uit Rotterdam te zijn dat klem zat onder de brug. De kapitein was op de heenweg onder het niet draaiende gedeelte van de brug doorgevaren en dacht op de terugweg ook onder het draaiende gedeelte door te kunnen. Door de aanvaring werd de brug ongeveer 20 centimeter opgetild. De brugwachter zag de aanvaring gebeuren en drukte de noodstop in. Er was enige tijd geen treinverkeer en recreatie te water meer mogelijk. Het schip is met een slijptol losgeslepen en de bediening van de brug is gereset, waarna al het verkeer zijn weg weer kon vervolgen.

Het schip had een groep van ongeveer twintig jongeren van de scouting aan boord. Niemand is bij de aanvaring gewond geraakt.

Auto over de kop

Wijdewormer, zaterdag 28 juli, 18.25 uur

De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar een ongeval waarbij een 20-jarige bestuurster uit Hoorn met haar auto over de kop is geslagen. De bestuurster reed over de A7 richting Purmerend en is vermoedelijk in slaap gevallen. Ze raakte een paaltje en verloor daarna de macht over het stuur. De auto sloeg over de kop en kwam in de middenberm tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurster is per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht; zij is er vermoedelijk met licht letsel vanaf gekomen. De auto is weggesleept. Daar het verkeer enige tijd over de vluchtstrook is geleid, ontstond er een file op de A7 en de A8.

Aanhoudingen na conflict

Zaandam, zondag 29 juli, 03.13 uur

De politie heeft twee mannen uit Den Haag aangehouden na een conflict waarbij een 22-jarige Amsterdammer gewond is geraakt. De Amsterdammer kreeg op de Rozengracht ruzie met het tweetal, een 17-jarige en een 20-jarige man, waarbij hij door een van de mannen met een steen op zijn hoofd werd geslagen. Een politieagent die snel ter plaatse was, is op zoek gegaan naar het tweetal, dat weg was gelopen. Hij zag vanaf een parkeerplaats een auto hem tegemoet rijden, die er vervolgens met hoge snelheid vandoor ging. De auto is enige tijd later door collega-agenten op de A8 stilgezet; de beide heren zijn aangehouden en geboeid naar het politiebureau vervoerd. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Automobilist te water (2)

Middenbeemster, zondag 29 juli, 03.34 uur

De politie heeft een dronken bestuurder aangehouden die met de auto in de sloot terecht was gekomen. De 43-jarige man uit Wormer raakte in een bocht van de Bamestraweg te water. Hij reed met vermoedelijk te hoge snelheid, verloor in de bocht de macht over het stuur, botste tegen een verkeersbord, reed door de berm en kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder wist zelf uit zijn voertuig te komen. Uit een ademtest bleek dat de bestuurder teveel had gedronken; hij had bijna driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Hierop is de bestuurder aangehouden. Hij had geen rijbewijs bij zich en moet dat op het politiebureau komen inleveren. Justitie zal daarna beslissen of zijn rijbewijs wordt ingehouden.

Gewonde door steekpartij

Zaandam, zondag 29 juli, 05.36 uur
De politie heeft twee verdachten aangehouden na een steekpartij waarbij een gewonde is gevallen. Rond halfzes zondagmorgen ontstond een vechtpartij voor een boekwinkel aan de Damstraat. De twee mannen, een 24-jarige Amsterdammer en een 34-jarige man uit Zaandam, hadden op straat een discussie met twee jongedames. Een bekende van de meisjes, een 19-jarige Zaandammer, kwam kijken wat er aan de hand was. Hij kreeg daarop een woordenwisseling met de twee andere mannen, wat uitmondde in een vechtpartij. De 34-jarige Zaandammer heeft daarbij het 19-jarige slachtoffer met een mes in borst en arm gestoken. Enkele politieagenten, die van een afstandje de vechtpartij zagen gebeuren, waren er direct bij. Een agent heeft de verdachte van de steekpartij tegen de grond gewerkt en zijn mes afgepakt. Het slachtoffer is door andere politieagenten opgevangen en per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Beide verdachten zijn geboeid naar het politiebureau afgevoerd, waar zij in verzekering zijn gesteld. Verder onderzoek naar de zaak volgt.

Laatst gewijzigd 29-07-2007 16:41 | © Politie Zaanstreek-Waterland |