Verzamelberichten weekend

's-Hertogenbosch, 29-07-2007

Politie houdt woninginbrekers aan

Schijndel In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding van bewoners van een woning in de Molenstraat dat er een inbreker binnen was. De dader probeerde vermoedelijk etenswaren weg te nemen, maar is gevlucht toen de bewoner naar hem riep en de hond hem achterna kwam. De politie heeft direct in de omgeving een onderzoek ingesteld en heeft in De Pegstukken een 24-jarige Bosschenaar aangehouden. De man staat bij politie en justitie bekend als zogenaamde veelpleger. De Bosschenaar is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Rosmalen Zaterdagmiddag kreeg de politie de melding van een oplettende buurtbewoner dat twee mannen zich verdacht ophielden bij verschillende woningen in de Molenstraat. In de Jacob Catsstraat heeft de politie enkele ogenblikken later een 38-jarige en een 43-jarige Bosschenaar aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek naar betrokkenheid bij de inbraak in een woning in de Molenstraat in verzekering gesteld. Uit de woning werd computerapparatuur weggenomen.

Politie houdt man aan na poging brandstichting

Boxtel De politie heeft zaterdagnacht in de Bosscheweg een 38-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man zou eerder deze avond hebben geprobeerd een boom in brand te zetten in een tuin van een woning in Boxtel. De verdachte verkeerde kennelijk in verwarde toestand. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Jongens aangehouden na vernielingen

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding van een getuige dat hij zojuist had gezien dat drie jongens bushokjes vernielden in de Sint Teunislaan. De politie kon in de Tweede Haren drie Bosschenaren in de leeftijden van 18 en 16 jaar aanhouden. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

Politie houdt verdachten mishandeling aan

s-Hertogenbosch Zaterdagavond kreeg de politie de melding dat in de Van Heurnstraat een man en een vrouw kabaal maakten op straat en dat de man vervolgens doordraaide. Buurtbewoners probeerden de man te kalmeren maar liepen enkele klappen op. De man begon met fietsen te gooien naar geparkeerd staande autos. De ondertussen gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de 24-jarige man uit Eindhoven en de 53-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden. Zij zijn beiden voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.

Later deze nacht zijn in het Uilenburgstraatje en in de Postelstraat twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17- en een 18-jarige Bosschenaar op de Parade. De verdachten, een 18-jarige Bosschenaar en een 20-jarige man uit Vlijmen, zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van mogelijk meerdere verdachten.

Politie pakt huiselijk geweld aan

Heusden Zaterdagavond is in zijn woning in de gemeente Heusden een 31-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder deze dag en avond zijn zus en diens vriend te hebben mishandeld in zijn woning. De man is in verzekering gesteld.

Vinkel Vrijdagnacht is in zijn woning in Vinkel een 41-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin en het plegen van vernielingen in de woning. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.
Veghel Zaterdagnacht is in zijn woning in de gemeente Veghel een 48-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn huisgenoot met de dood te hebben bedreigd. De man verkeerde kennelijk onder invloed van alcohol. De politie heeft een mes en een hoeveelheid drugs, vermoedelijk speed, in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.

Politie houdt man aan na bedreiging

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag is in de Kooikersweg een 40-jarige man uit Nieuwaal aangehouden. De man had zojuist een parkeerboete gekregen en stapte uit om verhaal te halen bij de parkeerwachters. De verdachte sloeg tegen het hoofd van een van de parkeerwachters en uitte dreigende taal. Hierop is hij door inmiddels gearriveerde politieagenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is in verzekering gesteld.

Politie houdt (snor)fietsdieven aan

Vlijmen Zaterdagmiddag is in zijn woning een 14-jarige jongen aangehouden op verdenking van diefstal van een snorfiets. De snorfiets werd vrijdagavond weggenomen van het Burg. Van Houtplein. Met behulp van signalementen kon de jongen zaterdag worden aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De snorfiets is terug naar de eigenaar.

s-Hertogenbosch Vrijdagnacht zagen surveillerende agenten in de Aartshertogenlaan een man zonder licht fietsen met nog een fiets op zijn nek. De 28-jarige Bosschenaar wilde er bij het zien van de agenten vandoor gaan, maar kon in de Van Rijckevorsel van Kessellaan worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Openstaande boetes

s-Hertogenbosch Zaterdagavond is in de Leeghwaterlaan een 48-jarige Bosschenaar aangehouden. De man reed in een auto die niet is gekeurd of verzekerd. De Bosschenaar had tevens voor 27 dagen gevangenisstraf openstaan. Hij is ingesloten.

Sint Michielsgestel In de nacht van zaterdag op zondag is in de Esscheweg een 29-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Het rijbewijs van de man was al eerder ongeldig verklaard en de auto bleek niet verzekerd. Tevens had de automobilist voor 140 euro aan boetes openstaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Automobilist aangehouden

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag zagen surveillerende agenten in de Klokkenlaan een automobilist die niet-handsfree belde. De agenten gaven de automobilist meerdere stoptekens, maar de 26-jarige Bosschenaar negeerde deze. Hij veroorzaakte hierbij verschillende verkeersgevaarlijke situaties. Uiteindelijk kon de bestuurder in de Vierde Haren tot stilstand worden gebracht en is daar aangehouden. De medepassagier, een 40-jarige man uit Rosmalen, wisselde met de Bosschenaar van (bestuurders)plek in het voertuig. Hierop is ook hij aangehouden. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding van beiden en de politie heeft met gebruik van pepperspray moeten dreigen om de situatie onder controle te houden. De 26-jarige man verkeerde kennelijk onder invloed van alcohol. Na verhoor op het politiebureau zijn beiden weer in vrijheid gesteld. Het rijbewijs van de Bosschenaar is ingevorderd.

Politie neemt harddrugs in beslag

Oss Vrijdagnacht is in de Eikenboomgaard een 17-jarige jongen uit Megen aangehouden. Hij had een hoeveelheid (vermoedelijk) cocaïne bij zich. De harddrugs is in beslag genomen. Na verhoor mocht hij huiswaarts keren. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Onverwachte logeerpartij

Veghel In de nacht van vrijdag op zaterdag belde een 52-jarige Veghelnaar naar de politie met de mededeling dat er een vreemde man in zijn bed lag te slapen. De bewoner had zijn woning niet afgesloten. Een 24-jarige man uit Schijndel was deze avond op stap geweest in Veghel en was, zwaar onder invloed van alcohol, de woning binnengegaan om in bed te gaan slapen. De logeergast is overgebracht naar een politiecel om daar zijn roes uit te slapen.