Politie Gelderland-Midden

Gewelddadige straatroven in Zuid

Publicatiedatum: 29-7-2007 13:44:58

ARNHEM - In Arnhem-Zuid hebben zich in de nacht van zaterdag op zondag twee straatroven voorgedaan. Rond kwart over één werden in Park Immerloo twee Huissenaren van veertien door twee nog onbekende jongens met geweld bestolen van ondermeer hun mobiele telefoons. De slachtoffers werden daarbij bedreigd met geweld; één van hen kreeg ook enkele klappen. Volgens de slachtoffers ging het om twee jongens met een licht getinte huidskleur van ongeveer zeventien jaar. Beide belagers hadden hun hoofden bedekt mat capuchons en gingen er met de fietsen van de slachtoffers vandoor richting Huissen.

Later die nacht, rond half vier, werd een groepje jongeren uit Elst op de Rijksweg-West tot stoppen gemaand door een nog onbekende man. Eén van hen, een vijftienjarige jongen, werd door de man geslagen; de ander, een zeventienjarige jongen, raakte zijn fiets kwijt. De onbekende man werd omschreven als ongeveer 30-jaar oud, ongeveer 1.90 m lang en een kaal hoofd. De man zou donker gekleed zijn en had verder een gespierd postuur. Hij zou zijn weggereden via de Elderhofseweg.

Tips
De politie is voor beide gevallen op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord van beide voorvallen of wellicht de daders (her)kennen. Alle tips zijn welkom bij de Arnhemse politie via 0900-8844 of via e-mail RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl. Anoniem reageren kan ook: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. (07-117239 / 117286)

De politie van het district Arnhem-Veluwezoom maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en vervolgens aanhouden heeft topprioriteit. Het onlangs opgerichte straatroofteam onderzoekt ook deze zaken zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na autodiefstal

Publicatiedatum: 29-7-2007 13:42:07

ARNHEM - Op verdenking van autodiefstal heeft de politie van Arnhem zaterdag een 24-jarige inwoner van die stad aangehouden. De aanhouding volgde na onderzoek naar aanleiding van een aangifte van een 23-jarige Arnhemmer, die zaterdag rond drie uur ontdekte dat zijn auto was verdwenen vanaf een parkeerplaats aan de Amsterdamseweg. Onder meer aan de hand van getuigenverklaringen kwam de verdenking bij de 24-jarige Arnhemmer te liggen. De man, een bekende van de politie, werd later elders in de stad aangetroffen en aangehouden. De vermiste auto werd teruggevonden op een parkeerplaats in Oosterbeek. De aangehouden Arnhemmer zit nog vast voor onderzoek. (07-116665)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw verdacht van mishandelen buschauffeur

Publicatiedatum: 29-7-2007 13:41:02

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft zaterdagmiddag een 45-jarige vrouw uit die stad aangehouden op verdenking van mishandeling van een buschauffeur. De twee zouden op de Huissensestraat ruzie hebben gekregen over een buskaartje waarna de vrouw de chauffeur zou hebben geslagen. Het slachtoffer had daarbij een lichte verwonding opgelopen; ook zijn bril bleek vernield. Na het voorval verliet de vrouw de bus. Intussen had de vrouw kennelijk haar man en zoon gewaarschuwd die kort daarop aankwamen. De man zou vervolgens de buschauffeur bedreigd hebben. Toen kort daarop de politie verscheen werd zowel de vrouw als haar man en zoon aangehouden. De zoon bleek met het voorval niets te maken en werd meteen vrijgelaten. De man, een 36-jarige Arnhemmer, had volgens zijn zeggen geen bedreigingen geuit, wel zou hij de chauffeur over het voorval hebben aangesproken. De vrouw bekende de chauffeur te hebben geslagen. Beiden zijn na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.
(07-117013)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeersruzie loopt uit de hand, Arnhemmer aangehouden
Publicatiedatum: 29-7-2007 13:39:41

ARNHEM - Een verkeersruzie tussen twee automobilisten op de Kastanjelaan in Arnhem is zaterdagmiddag zo uit de hand gelopen dat één van hen in het ziekenhuis belandde. De ander, een 34-jarige Arnhemmer, werd door de politie aangehouden. Het slachtoffer was een 32-jarige man uit Nijmegen. De twee kregen rond kwart over twee ruzie over een verkeerssituatie. Daarbij zou de Arnhemmer de Nijmegenaar hebben geslagen. Het slachtoffer verloor daarbij het bewustzijn en moest naar het ziekenhuis. De Arnhemmer meldde zich even later in het politiebureau en werd aangehouden. Volgens zijn verklaring had de Nijmegenaar hem eerst een kopstoot. Beide mannen deden aangifte tegen elkaar. De Arnhemmer is na verhoor vrijgelaten. (07-117045)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man gewond bij aanhouding winkeldief

Publicatiedatum: 29-7-2007 13:39:01

ARNHEM - Een 58-jarige Arnhemmer is vrijdag gewond geraakt toen hij te hulp schoot om een winkeldief aan te houden. Dat gebeurde op de Rijnstraat, toen de Arnhemmer een man over straat zag rennen, daarbij op de hielen gezeten door een beveiligingsmedewerker. Aangezien de man op de Arnhemmer afliep besloot hij in te grijpen. De Arnhemmer viel daarbij door een winkelruit en liep een verwonding op aan zijn hand. De verdachte winkeldief, een 36-jarige man eveneens uit Arnhem, kon aan de politie worden overgedragen. Hij zou bij een warenhuis aan de Rijnstraat goederen hebben gestolen.

Afgelopen vrijdag en zaterdag hield de Arnhemse politie nog zes verdachten aan in verband met winkeldiefstallen. Zo werd vrijdag op de Hanzestraat een 51-jarige Wageninger aangehouden die lege flessen zou hebben gestolen om zo statiegeld op te kunnen strijken. Die dag werd ook een 45-jarige Arnhemmer opgepakt. Hij zou hebben gestolen bij een sportzaak aan de Ketelstraat en kon na een achtervolging uiteindelijk op de Spijkerstraat worden ingerekend. Een 19-jarige jongen uit Polen werd gepakt nadat hij met een speciaal geprepareerde tas voor ruim 500 euro zou hebben gestolen uit een warenhuis aan de Ketelstraat. Zaterdagmiddag hield de politie drie vrouwen (een van 21-jaar uit Doorwerth en twee van 40 en 50 jaar uit Arnhem) aan die bij een warenhuis aan het Velperplein een mobiele telefoon zouden hebben gestolen. De 50-jarige bekende diefstal uiteindelijk, de andere twee bleken van niets te weten en werden vrijgelaten. (07-116427)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man op heterdaad betrapt bij autokraak

Publicatiedatum: 29-7-2007 13:38:12

ARNHEM - Getuigen hebben vrijdagmiddag op de Statenlaan in het Arnhemse Boulevard Kwartier een man op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak. De man, een 30-jarige Arnhemmer, is door de politie aangehouden. De getuigen zagen de Arnhemmer rond kwart voor drie de auto openbreken en spraken hem aan. Vervolgens werd de politie aangehouden en de Arnhemmer meegenomen. De man bleek nog niets uit de auto te hebben gehaald. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Door de eigenaar van de auto is aangifte gedaan.
(07-116588)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---