Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Cindy Reijnders
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 29 juli 2007
Opmerkingen ( geen

Maastricht: Vrouw overvallen op Heugemerpad

Zondagochtend rond 05:00 uur is een 28-jarige vrouw uit Maastricht onder bedreiging van een vuurwapen overvallen op het Heugemerpad in haar woonplaats.

De vrouw was met een vriendin op stap geweest in Maastricht en liep te voet naar huis. Tot aan het station van Maastricht liep ze samen met een vriendin, daarna liep ze alleen verder. Ze is via het voetgangers/fietsersttunneltje in Randwijck richting de Heugemerstraat gelopen. Ter hoogte van een supermarkt merkt ze dat er iemand achter haar loopt en deze persoon heeft een bivakmuts op. Hij eist onder bedreiging van een vuurwapen de tas van het slachtoffer. Vervolgens sleurt de dader de vrouw naar de grond en weet haar handtas te bemachtigen en gaat ervandoor.
De Politie Limburg-Zuid vraagt mensen die iets van dit voorval hebben gezien of gehoord of wellicht de handtas van het slachtoffer vinden, zich te melden bij de recherche van Maastricht, te bereiken via 0900- 8844 (lokaal tarief).

Geleen: Hennepplantage ontdekt na wateroverlast

Vrijdagochtend heeft de politie een hennepplantage (162 planten) ontdekt, nadat ze een melding had gekregen van wateroverlast in een woning
in Geleen.

De voorgevel van het pand was doordrenkt met water en het water sijpelde van de vensterbank af van de eerste etage. Na een tijdje bleek dat degene die de hennepplantage verzorgde, vergeten was de kraan dicht te draaien na het bewateren van de planten.

Kerkrade: Verdachte van straatroof aangehouden

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 26-jarige man uit Kerkrade aangehouden, die ervan verdacht wordt een 19-jarige man uit Eygelshoven eerder die avond te hebben beroofd.

Dit gebeurde rond 01:00 uur zondagnacht, waarbij het slachtoffer aan het telefoneren was en hij plotseling door twee mannen werd geslagen. De mannen namen zijn mobiele telefoon en een klein geldbedrag mee. Korte tijd daarna heeft de politie één van de verdachten aangehouden, naar de andere verdachte wordt nog gezocht.

Geleen: Hennepplantage verstopt onder hondenhok

De politie heeft vrijdagmiddag een hennepplantage ontdekt onder een hondenhok.

De 42-jarige verdachte, een vrouw uit Geleen, ontkende in eerste instantie dat er een hennepplantage zou zijn.
De politie vertrouwde de zaak echter niet helemaal en ging op nader onderzoek uit in de tuin van de vrouw. Daar ontdekte de agenten een pijp die uit de grond kwam en kwam de hennepplantage aan het licht. De toegang tot deze plantage was te bereiken via het hondenhok. Er werden 335 planten aangetroffen.

Maastricht: Vrouw aangehouden met 6 keer toegestane hoeveelheid alcohol in bloed

De politie heeft vrijdagmiddag een 42-jarige vrouw uit Geulle aangehouden op de Burg. Kessensingel in Maastricht, nadat zij een ademtest had afgelegd. Uit deze test bleek dat de vrouw ruim 2,8 promillage alcohol in haar bloed had, bijna zes maal de toegestane hoeveelheid.

De vrouw weigerde in eerste instantie mee te werken aan een ademtest, later bleek dat de vrouw al een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt wegens rijden tijdens rijontzegging en rijden onder invloed.

Sittard: Man met scootmobiel aangehouden na verlaten plaats ongeval

Vrijdagavond is een 45-jarige man uit Sittard aangehouden, nadat hij een aanrijding had veroorzaakt met een 21-jarige fietser en hij ervandoor ging.

Het slachtoffer is de man achterna gerend en vroeg hem te stoppen. De man deed dit niet. De politie heeft de man aangehouden en daarbij bleek dat de man geen rijbewijs had, geen verzekering had voor zijn scootmobiel en waarschijnlijk gedronken had (hij weigerde mee te werken aan een blaastest).

---- --