Politie Gelderland-Midden

Vrouwen opgepakt na mishandeling man bij caféruzie
Publicatiedatum: 29-7-2007 12:16:28

NIJKERK - Een 56-jarige vrouw uit Nijkerk en een 53-jarige vrouw uit Amersfoort zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de Nijkerkse politie opgepakt op verdenking van mishandeling. De twee zouden kort daarvoor in een café in Nijkerk een 42-jarige bezoeker hebben geschopt en geslagen. Ook zou het slachtoffer met een bijtende vloeistof in het gezicht zijn gespoten. Het slachtoffer was bij het voorval lichtgewond geraakt. Na onderzoek aan de hand van onder meer getuigenverklaringen kwam de verdenking op de beide vrouwen te liggen. Ze werden later in een woning in Nijkerk aangetroffen en aangehouden. De beide vrouwen zijn voor verhoor ingesloten. Wat er zich precies heeft voorgedaan is nog onduidelijk, aldus de politie. Nader verhoor van getuigen zal nodig zijn om te kunnen achterhalen wat er zich in het café heeft afgespeeld en waarom. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. (07-117251)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 29-7-2007 12:15:37

NIJKERK - De Nijkerkse politie heeft zaterdagavond een 46-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van huiselijk geweld tegen zijn vrouw. Het 48-jarige slachtoffer had even voor elf uur de hulp van de politie ingeroepen nadat ze bij een ruzie door haar man zou zijn geslagen. Bij de komst van de agenten bleek de vrouw niet zichtbaar gewond. Volgens haar verklaring zou ze bij de ruzie meerdere keren zijn geslagen. De twee bleken verwikkeld in een echtscheiding. Haar man, kennelijk onder invloed van alcohol, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar haalde de man uit naar een arrestantenverzorger die overigens niet gewond raakte. Door de Nijkerkse en de arrestantenverzorger is aangifte gedaan. De Nijkerk is ingesloten voor nader onderzoek.
(07-117205)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politieauto botst op vluchtende snorfietser

Publicatiedatum: 29-7-2007 12:14:41

RENKUM - Een poging om aan de politie te ontkomen is zaterdagavond voor een 27-jarige Wageninger in Renkum minder goed af gelopen. De man werd tijdens zijn vlucht op de Achterdorpsstraat aangereden door een politieauto. Bij dat voorval raakte niemand gewond. Agenten hadden de Wageninger rond negen uur zien rijden op zijn snorfiets over de Dorpsstraat en wilden een controle instellen omdat er geen kentekenplaat. De bestuurder ging er echter vandoor waarop de agenten de achtervolging inzetten. Op een gegeven moment zou de Wageninger abrupt gestopt zijn op de Achterdorpsstraat. De bestuurder van de politiewagen had een aanrijding niet meer kunnen voorkomen en reed de Wageninger aan. De man verklaarde later dat hij aan de agenten wilde ontsnappen omdat zijn snorfiets niet verzekerd was. (07-117165)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---