Politie Groningen
Zondag 29 juli 2007

Provincie Groningen, 29-07-2007

Groningen: politie zoekt getuigen aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding. De aanrijding vond zaterdagmiddag omstreeks 16.15 uur plaats op de kruising van de St. Jansstraat met de St. Jansbrug. Een 60-jarige automobilist uit Groningen reed over het Schuitendiep en reed linksaf de St. Jansbrug over. Een 69-jarige automobiliste uit Groningen reed over de Turfsingel in de richting van het Damsterdiep. Beiden denken door groen te zijn gereden. Er ontstond een aanrijding, waardoor de auto van de vrouw tegen de gevel van een winkel schoot. De politie komt graag in contact met mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren. Zij kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: Dance Event Stadspark goed verlopen

De politie is tevreden over het verloop van het Dance Event dat zaterdag in het Stadspark heeft plaatsgevonden. Mede dankzij de strenge toegangscontrole op drugsbezit, was het op het terrein vooral gezellig. In totaal zijn 14 personen aangehouden. Drie personen waren betrokken bij een vechtpartij. Elf personen hadden een te grote hoeveelheid verdovende middelen op zak. Daarnaast hadden zo?n 30 personen een gebruikershoeveelheid op zak. Zij moesten de drugs inleveren en kwamen het terrein niet meer op. Onder hen waren vier Denen die speciaal voor het evenement naar Nederland waren afgereisd. Zij konden onverrichter zake terug naar huis. Alle drugs is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Groningen: vandaal beledigt en duwt agente

Een 28-jarige Stadjer is zaterdagnacht aangehouden voor het beledigen van een agente en het gebruiken van geweld. De man werd door bikers (agenten te fiets) aangesproken, omdat hij aan de Paterswoldseweg een reclamebord had vernield en tegen geparkeerde fietsen stond te trappen. Hij reageerde daarop met beledigende uitingen en liep vervolgens door. Toen één van de agenten de politiefiets voor de man op het trottoir plaatste, kreeg zij een forse duw. Het gevolg was een val en verwondingen aan beide knieën. De man verzette zich bij zijn aanhouding. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: jonge brandstichters aangehouden

Twee jongens 17 jaar, uit Groningen en Veendam, zijn zaterdagavond aangehouden op verdenking van brandstichting. Het tweetal had bij een school aan de Radiumstraat in Groningen een vuilcontainer in de brand gestoken. Op basis van getuigenverklaringen kon de politie het tweetal aanhouden. De jongeren zijn overgedragen aan hun ouders.

Groningen: man gewond na vechtpartij

Een 33-jarige Stadjer is zaterdagnacht overgebracht naar het ziekenhuis met verwondingen in het gezicht. De man was aan het Waagplein in Groningen bij een vechtpartij met een 29-jarige man uit Hoogezand gestoken met een glas. De Hoogezandster is aangehouden en ingesloten.

Groningen: vandalen aangehouden voor vernielen spoorbomen

De politie heeft aan de Paterswoldseweg in Groningen zaterdagnacht vier personen aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Mookhoek, een 19-jarige man uit ?s Gravendeel, een 17-jarige jongeman uit Eelde en een 22-jarige man uit Duitsland. Het viertal was bezig de overwegbomen van de spoorwegovergang te vernielen. Na verhoor mocht het viertal het politiebureau verlaten.

Winschoten: doorrijders toch aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht twee 23-jarige mannen uit Rotterdam aangehouden. Het tweetal was aan de Venne in Winschoten met hun auto op een groep jongeren ingereden. Een 23-jarige man uit de gemeente Scheemda raakte hierbij gewond. Hij werd een stuk meegesleurd met de auto. De twee mannen gingen er vervolgens vandoor. Op basis van de kenmerken van de auto en het signalement van de inzittenden, konden de Rotterdammers op de A7 nabij Groningen worden aangehouden. Beiden zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Harkstede: reclameborden vernield

De politie heeft zaterdagochtend een 23-jarige Stadjer en een 20-jarige man uit Harkstede aangehouden. Het tweetal had in de nacht van vrijdag op zaterdag twee reclameborden vernield bij een supermarkt aan de Hoofdweg in Harkstede. De vandalen werden aan de hand van camerabeelden herkend en konden de volgende dag worden aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: agressieve winkeldieven aangehouden

De politie moest zaterdag in actie komen, toen stadswachten twee winkeldieven wilden aanhouden. Een 33-jarige man uit Veendam en een 40-jarige vrouw uit Stadskanaal waren betrapt op diefstal bij een winkel aan de Europalaan in Stadskanaal. Stadswachten hadden gezien dat het tweetal goederen wegnam, zonder deze te betalen. Bij hun aanhouding pleegden ze hevig verzet. Een te hulp geschoten medewerker van de winkel werd naar de keel gegrepen, waarbij haar halsketting het moest ontgelden. Tijdens de worsteling viel een stelling in de winkel om. Agenten konden de verdachten uiteindelijk overnemen en insluiting. De winkeldieven bleken 16 bussen deodorant te hebben weggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: bromfietsster tegen geparkeerde auto

Een 15-jarige bromfietsster uit Nieuw Buinen is zaterdagmiddag gewond geraakt. Het meisje, niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs, verloor op de Jan Wiegerslaan de macht over het stuur in de bocht. Hierdoor botste ze op een geparkeerde auto. Zij moest zich met letsel aan de rug onder doktersbehandeling stellen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Westerwoldse Aa/Winsum e.o.: controle op het water

De politie heeft zaterdag het waterverkeer gecontroleerd op de Westerwoldse Aa tussen Pekela en Nieuweschans. Een 47-jarige schipper uit Beert kreeg twee bekeuring. De man voer ruim 30 km/uur in plaats van de maximum toegestane 12 km/uur. Bovendien was hij niet in het bezit van een vaarbewijs. Deze overtredingen kosten de man in totaal 410 euro. Een andere schipper kreeg een bekeuring van 100 euro. Deze man voer het natuurgebied bij de zwaaikom van Nieuweschans in, waar het verboden is om met een motorboot in te varen.

Ook in de omgeving van Winsum, Garnwerd en Aduard is een controle per boot geweest. Eén schipper kreeg proces-verbaal voor een te hoge snelheid (20 km/uur). De 15 gecontroleerde vissers hadden alles goed voor elkaar.

Farmsum: man gewond bij reparatie auto

Een 44-jarige man uit Westbroek is zaterdagmiddag aan het Afwateringskanaal in Farmsum ernstig gewond geraakt aan zijn hand. De man was bezig met een reparatie aan een auto. De auto was opgekrikt. Door onbekende oorzaak is de krik onder de auto weggeschoten. De man kwam met zijn hand klem tussen de auto en de ondergrond. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Scheemda: visserijcontrole

Bij een controle aan de Diepswal in Scheemda en het Termunterzijldiep in Termunterzijl zijn zaterdag acht vissers gecontroleerd. Vier vissers kregen proces-verbaal omdat zij geen geldige vispas hadden. Eén visser kreeg een bekeuring voor het vissen met drie hengels, terwijl hij papieren had voor maximaal twee hengels.

Mussel: automobilist belandt in tuin

Een 35-jarige automobilist uit Stadskanaal is zaterdagavond met zijn auto in andermans tuin beland. De politie trof de auto aan in een tuin aan de Ondersteveenweg in Mussel, maar de bestuurder was nergens te bekennen. De bestuurder kon achterhaald worden. De man verklaarde de bocht gemist te hebben. Bij controle bleek de man onder invloed van 0,5 promille alcohol. Of de man ten tijde van het ongeval onder invloed is geweest van een strafbare hoeveelheid alcohol is onbekend. De politie doet nader onderzoek.

Appingedam: jonge vrouw gewond door glas

Een 17-jarige vrouw uit Delfzijl is zaterdagnacht in de Wijkstraat in Appingedam gewond geraakt. De vrouw had onenigheid gekregen met een groepje andere meiden. Op een gegeven moment werd zij geraakt door een glas wat werd gegooid. Hierdoor ontstonden sneetje in haar nek. Een medewerker van de spoedeisendehulp heeft de wond verbonden. Het is onduidelijk wat de aanleiding voor de onenigheid is geweest.

Delfzijl: gewond na ruzie

Een 19-jarige man uit Delfzijl moest zaterdagnacht voor onderzoek naar het ziekenhuis. Bij een ruzie aan de Oude Schans in zijn woonplaats had hij letsel opgelopen aan zijn oog. Het is onbekend wat de aanleiding was voor de ruzie. De politie onderzoekt de zaak.

Provincie Groningen: alcohol in het verkeer

Ter Apelkanaal, Ter Apelervenen: een 42-jarige automobilist uit Ter Apel belandde zaterdagavond in een greppel. Bij controle bleek hij onder invloed van 2,1 promille alcohol en bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam, Skager Rak: een 45-jarige automobilist uit Veendam bleek bij controle onder invloed van 1,0 promille alcohol. Bovendien bleek zowel zijn rijbewijs als de APK van de auto verlopen te zijn.

Kropswolde, Strandweg: een 44-jarige automobilist uit Kolham moest zaterdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man bleek bij controle onder invloed van 2,3 promille alcohol.

Leek, Industriepark: een 42-jarige automobilist uit Midlaren heeft een rijverbod van vijf uur gekregen voor het rijden onder invloed van 1,15 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Leens, Dijkstilsterweg: een 26-jarige beginnend bestuurder uit Leens bleek bij controle onder invloed van 0,85 promille alcohol. Het rijbewijs is ingevorderd.

Uithuizen, J.Cohenstraat: een 20-jarige beginnend bestuurder uit Uithuizermeeden moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed was van 0,9 promille alcohol.

Groningen, Beneluxweg: een 21-jarige beginnend bestuurder uit Groningen reageerde op een stopteken door vol gas te geven. Even later stopte hij toch. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,4 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Stadskanaal, Scheepswerfstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 779, aantal overtredingen: 191, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Musselkanaal, Marktstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 437, aantal overtredingen: 94, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.



Laatst gewijzigd 29-07-2007 10:53 | © Politie Groningen