Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 29-07-2007

Explosie in woning

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werd een harde knal gehoord in een woning en ontstond er brand. Omstreeks 20.20 uur werd een harde knal gehoord bij een woning aan de Vinkenbaan. In de woning ontstond vervolgens brand. De brandweer bluste de brand. Door de drukgolf raakte de woning zwaar beschadigd. Door deze drukgolf werden ook enkele ruiten vernield van twee nabijgelegen woningen. De bewoners van het betreffende huis waren niet aanwezig. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Vernielers aangehouden

LEUSDEN- Op zaterdagavond werd een groep jongeren aangehouden voor vernieling. Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie de melding dat een ruit was vernield van een woning aan de Asschatterweg. De politie ging met een goed signalement op zak op zoek naar de verdachten en trof een groep jongeren in de leeftijd van 12 tot 17 jaar uit Leusden en Woudenberg in de omgeving aan. De groep kon/wilde niet vertellen wie de vernieling had gepleegd en de dader lag op het kerkhof. De groep werd vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Spuiters aangehouden

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werd een spuiter aangehouden. Omstreeks 02.00 uur werd gezien dat een 20-jarige man en een 19-jarige man uit Amersfoort een verftekening aan het maken was op een muur aan de Arnhemseweg. De mannen werden aangetroffen door een agent en aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT- In de nacht van zaterdag op zondag werd een verwarde man aangehouden. Omstreeks 00.10 uur kreeg de politie de melding dat een 36-jarige man uit Amersfoort op de Sumatrastraat een autoruit kapot had gemaakt door middel van een kopstoot. De man, verwart en onder invloed van alcohol, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

ACHTERVELD- Op zaterdagochtend werd een snorfietser aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Omstreeks 02.25 uur werd de 22-jarige man uit Nijkerk op de Emelaarseweg gecontroleerd. Door de agenten werd direct een alcohollucht waargenomen en de man werd meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij 670 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.



Laatst gewijzigd 29-07-2007 10:51 | © Politie Utrecht