Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 29-07-2007

Aanhouding na dreigende taal

HOUTEN Een treinmachinist heeft vrijdag rond 13.30 uur bij het NS station de trein stilgezet en de deuren gesloten gehouden, nadat een conducteur zich bedreigd had gevoeld. De conducteur kwam tijdens een controle op de vervoersbewijzen in contact met een 18-jarige jongen uit Houten. Hij had een treinkaartje met korting gekocht, maar kon niet aantonen dat hij met korting mocht reizen. De jongeman vond dat de conducteur niet moeilijk moest doen, maar dat had geen effect. Hierop volgde een dreigende taal en maakte de jongen uit Houten ook een dreigende beweging. De conducteur verliet hierop de trein en lichtte de machinist in. Door opgeroepen agenten werd de jongen uit Houten aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bedreiging met mes

HOUTEN Een 43-jarige vrouw uit Houten deed vrijdag bij de politie aangifte van bedreiging. De vrouw wilde rond 11.00 uur post in de brievenbus in het park bij de Snoeksloot doen, toen twee jongens op een fiets haar benaderden. Een van hen toonde een mes en begon te schelden. De vrouw begon hard te gillen. Het tweetal verdween.

Signalement van de twee blanke jongens:

Verdachte 1; plm. 25 jaar, kort blond haar, wit shirt en zwarte spijkerbroek, groene fiets

Verdachte 2; plm. 20 jaar, kort bruin haar, zwart shirt en do. blauwe spijkerbroek, grijze fiets.

De politie zoekt nog mogelijke getuigen of tipgevers: 0900-8844.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN/LOPIK- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Omstreeks 05.00 uur werd de 64-jarige man uit Nieuwegein op het Batauweg gecontroleerd. Door de agenten werd direct een alcohollucht waargenomen en de man werd meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij 575 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Op de Blokhoeve werd op zaterdagavond een 30-jarige automobilist uit Nieuwegein gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en blies 685 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Op de Churchilllaan werd zondagochtend een 45-jarige automobilist uit Lopik gecontroleerd. Hij had ook gedronken en blies 510 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Over de kop

VIANEN- Op vrijdagavond raakte een automobilist gewond bij een aanrijding. Omstreeks 20.15 uur reed een 19-jarige man over de Laanakkerweg en kwam hier naast de weg terecht. De auto sloeg over de kop en kwam tot stilstand. De man werd raakte gewond aan zijn pols en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Uit de bocht

VIANEN- Op vrijdagmiddag raakte een motorrijder gewond na een val. Omstreeks 16.00 uur reed een 29-jarige man uit Den Bosch over de Lekdijk. Hij verloor door onbekende rede de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. Met een gebroken schouderblad werd hij vervoerd naar het ziekenhuis.

Vernielers aangehouden

IJSSELSTEIN- Op zaterdagavond werden twee vernielers aangehouden. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongeren spiegels van auto s aan het aftrappen waren aan de Jan Bijhouwerstraat. Agenten keken uit naar de vernielers en in de omgeving werden twee vernielers, 18 en 17 uit Nieuwegein en IJsselstein, aangehouden en ingesloten voor verhoor. Een aantal auto s waren vernield.

Laatst gewijzigd 29-07-2007 11:18 | © Politie Utrecht