Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 29-07-2007

Verdachte situatie

UTRECHT Bij de politie kwam zaterdag rond 05.15 uur de melding binnen over een automobilist die telkens wegreed en even later weer terugkwam. Op de Vlampijpstraat zagen agenten de auto staan. De bestuurder stapte uit, waarna agenten pepperspray bij hem aangetroffen. Bij een verdere fouillering kwamen patronen en een vuurwapen tevoorschijn. De man, een 27-jarige Utrechter, is aangehouden en ingesloten.

Bemiddeling werkt

UTRECHT Op de Plankstraat ontstond vrijdag rond 21.20 uur een gespannen situatie, toen enkele bewoners ruzie met elkaar kregen omdat enkele honden elkaar in de haren vlogen. Daarbij werd ook geduwd en getrokken. Op basis van verklaringen hield de politie vervolgens twee Utrechters aan van 32 en 43 jaar. Nadat de rust was weergekeerd vond in het politiebureau een bemiddelend gesprek plaats. Beide mannen zetten daarbij hun beste beentje voor, waarna het tweetal even later gezamenlijk en in goede harmonie het bureau verliet.

Aanhoudingen na mishandeling

DE MEERN Op de Groenedijk vond vrijdag rond 22.00 uur een mishandeling plaats van een 16-jarige jongedame uit De Meern. Het meisje stond op dat moment langs de kant van de weg te praten met een bekende aan de overkant van het water. Toen vier andere meisjes voorbij fietsten ontstond een woordenwisseling. Daarna werd door enkele meiden uit deze groep de 16-jarige aangevallen. Ze kreeg enkele klappen en werd hard aan haar haren getrokken. De politie was snel ter plaatse en hield twee meiden van 14 en 18 jaar uit De Meern aan. Zij werden ingesloten in het politiebureau voor verhoor.

Mannen aangehouden na vechtpartij

UTRECHT Een 39-jarige man uit Scherpenzeel en een 36-jarige Nieuwegeiner zijn vrijdag rond 23.00 uur door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij op de Steenweg. Volgens de aangever maakte het tweetal amok bij een horecagelegenheid. De twee wilden naar binnen, maar dat kon niet meer. Hierop werd tegen de ruit van de toegangsdeur geslagen, waarop een medewerker van de zaak naar buiten kwam. Hij werd door het tweetal geslagen, waarna zij door de politie werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Luchtbuksen en luchtdrukpistolen in beslag genomen

UTRECHT Bij de politie kwam zaterdagavond de melding binnen van een vrouw die gezien had dat in de Amaliastraat een jongen een op een revolver gelijkend voorwerp in zijn hand had. Hierop werd door de agenten poolshoogte genomen. Zij kwamen in eerste instantie uit bij een 17-jarige Utrechter. Hij gaf toe in de woning twee luchtbuksen en een klapperpistool te hebben. Dit waren echter andere voorwerpen die de getuige gezien had. Hierop kwam de politie uit bij een andere jongen 19-jarige Utrechter. Bij hem trof de politie vijf luchtdrukpistolen aan, waarvan vier wapens als twee druppels water leken op een Walther en een UZI, kortom zeer voor afdreiging geschikt.

Op grond van de Wet Wapens en Munitie zijn alle acht wapens door de politie inbeslaggenomen. De twee Utrechters zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.