Persberichten Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht, 29-07-2007

Fietsendieven lopen langs politiebureau

MAARSSEN Een 20-jarige Utrechter en een 17-jarige Rotterdammer ontsnapten zaterdag rond 02.30 uur niet aan het wakend oog van de politie. Het tweetal liep met een afgesloten fiets langs het politiebureau in Maarssen. De agenten hielden de twee aan, die direct bekenden de fiets te hebben willen stelen. Daarvoor is proces-verbaal opgemaakt.

Man gaat door het lint

MAARSSEN Een 41-jarige inwoner van Maarssen maakte zaterdag rond 21.00 uur stennis in de hal van het politiebureau. De man was naar het bureau gekomen, nadat hij een bekeuring had gekregen. Hij was hier zo boos over dat hij in de hal met planten en een tafel ging smijten. Pas nadat de aanwezige politieagenten dreigden met het gebruik van pepperspray, kwam hij tot bedaren. Hij is geboeid en ingesloten.

Tweetal automobilisten aangehouden

MIJDRECHT Tijdens een alcoholcontrole op het Hofland zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twintig automobilisten gecontroleerd. Twee van hen kwamen niet door de eerste blaastest heen. Een 19-jarige inwoner van Mijdrecht bleek bij de daarop volgende ademanalyse 90 ugl te hebben. Hierop volgde een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Een tweede automobilist, een 34-jarige Belg uit Namen, kwam tot 270 ugl bij de ademanlyse. Na overleg met de Officier van Justitie kwam het tot een schikking van 220 euro, die de man direct moest voldoen.

Verkeersongeval op Zuilense ring

MAARSSEN Op de Zuilense ring reed een 49-jarige inwoner van Vleuten door een moment van onoplettendheid de struiken in. De man wilde zaterdag rond 09.20 uur tijdens het rijden iets pakken, maar het voertuig raakte daardoor met de rechterwielen in de berm. Het voertuig reed vervolgens de struiken in en kantelde. De bestuurder kon op eigen kracht de auto uitkomen, zijn 83-jarige moeder uit Utrecht moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Zij werd met onbekend letsel met een ambulance naar het UMC vervoerd.

Auto te water

KOCKENGEN Door aquaplanning is een 19-jarige automobilist uit Vleuten in het water terecht gekomen. De jongeman was zaterdag rond 07.30 uur op de Provinciale weg, toen hij met zijn auto door een plas water reed. Hierdoor raakte hij de controle over het voertuig kwijt en kwam via de berm in het water terecht. De auto kantelde daarbij en kwam op de kop in het water. Desondanks wist de jongen uit de auto te komen. Een toevallig passerende agent die uit de nachtdienst kwam, hielp hem vervolgens. De bestuurder had een gebroken arm en een hoofdwond opgelopen.