Nederlandse Islamitische Omroep

Persbericht

Onderwerpen NioScoop, 29 juli 2007, 13.00 tot 13.30 uur, Nederland 2 Herhaling op zaterdag 4 augustus, 11.25 - 11.55 uur, Nederland 2

Hakim Traïdia voor Nioscoop naar Suriname
Suriname kent een grote verscheidenheid aan religies. De Hindoestaanse, Christelijke, joodse en islamitische gemeenschappen leven er naast en met elkaar. In deze mengelmoes van culturen en religies staan moskeeën naast tempels, en synagogen naast kerken. Aanstaande zondag in deze bijzondere uitzending van Nioscoop geeft Hakim Traïdia een rondleiding langs enkele van de mooiste plekken. Zo bezoekt hij onder andere de grootste moskee van Suriname en het nieuwe culturele islamitische centrum wat gebouwd wordt in Paramaribo.

Onderwerpen De Horizon, 28 juli 2007, 19.30 tot 20.10 uur, Radio 5(747 AM)

Religie op de arbeidsmarkt
Al jaren woedt de discussie en er zijn al talloze onderzoeken aan gewijd: allochtonen hebben onevenredig veel moeite de arbeidsmarkt op te komen. In het bijzonder met een achtergrond waarvan te vermoeden is dat er een moslim achter zit, kun je het snel vinden van een goede baan wel vergeten, zo lijkt het. Toch blijft eeuwig de vraag of dit een reëel probleem is of dat het meer draait om het zogenaamde onderbuikgevoel gediscrimineerd te worden. In De Horizon geven drie hoogopgeleide jongeren met verschillende achtergronden hun visie over zaken als uitsluiting vanuit de werkgever, de mogelijkheid tot het uiten van je religie op de werkvloer én een antwoord op de vraag wat de opties zijn die je zelf hebt om die felbegeerde plek op de arbeidsmarkt te veroveren.