Ingezonden persbericht


Persbericht

Waalre, 25 juli 2007

Richard Bottram weer in Nederland

Laatste week Marathon365 - Run against cancer

Een jaar lang liep Richard Bottram nagenoeg iedere dag een marathon in het kader van het project Marathon365 - Run against cancer. Daarbij deed hij 14 Europese landen aan. Doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kinderkanker in samenwerking met het KWF en psychosociale ondersteuning voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In de laatste week legt Richard nog een aantal marathons af in Nederland om op bijzondere wijze op zondag 29 juli de afgelopen 365 dagen af te sluiten in zijn woonplaats UDEN, van waaruit hij ook het megaproject is begonnen.

Run against cancer."Willen is kunnen"

Ondanks blessures ten gevolge van externe invloeden (een aanrijding in Italië en een hondenbeet in Nederland) is het Richard Bottram gelukt om bijna iedere dag een marathon te lopen. Richard heeft 248 marathons hardlopend en ruim 30 marathons fietsend afgelegd. Een enorme prestatie, onder het motto: "willen is kunnen". Het project was echter geen recordpoging maar een initiatief om meer bewustwording te creëren betreffende de ziekte kanker. Richard verloor zijn verloofde Elise Bila in maart 2005 aan deze ziekte. "Bewustwording op gang brengen, over de ernst en impact van deze ziekte, daar ging het allemaal om. Onderweg heb ik talloze mensen ontmoet en hun levensverhalen gehoord. Er hebben veel mensen meegelopen en -gefietst. Dat was ook het ultieme doel: zoveel mogelijk mensen bereiken. We hebben nogal wat losgemaakt, ook internationaal. Dat is voor mij hèt bewijs dat het project geslaagd is. De ziekte kanker kent nu eenmaal geen leeftijd, grenzen of cultuurverschillen. Ook na 29 juli zal het project doorgaan, het balletje moet blijven rollen. Alleen kun je niets, samen heel veel", aldus Richard Bottram.

Laatste marathon

Aanstaande zondag 29 juli is het jaar van Richard Bottram rond. Voor die tijd doet hij nog diverse steden en dorpen in Nederland aan. In deze plaatsen zijn bijzondere ontvangsten geregeld en acties georganiseerd om geld in te zamelen voor het goede doel. Zo ook in Waalre op 27 juli en in Bladel op 28 juli. De afsluiting van Marathon365 vindt de 29e juli plaats op de Markt in Uden. Daaromheen zijn allerlei grootse activiteiten en festiviteiten georganiseerd, zoals een ontbijtbuffet, een loop onder leiding van Richard en een muziekpodium.

Meer informatie over de route en festiviteiten staat op www.marathon365.org of op de site van de betreffende gemeente.

Noot voor de redactie,