Ingezonden persbericht



Hilversum, 12 juli 2007

Vijf bnn-nominaties voor rvu radioprijs

Eenderde van de nominaties voor de RVU Radioprijs, de aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers, staat op naam van BNN. Twee CoolCast-reportages van Jan Willem van Zoest zijn genomineerd en Koen Bugter is genomineerd voor zijn reportage in BNN United. Deze reportages zijn uitgezonden in BNN United op Radio 1. Daarnaast zijn Laura van der Holst en Vinny Tailor genomineerd voor hun CoolCast-reportages.

De RVU Radioprijs is al 16 jaar dé aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers uit Nederland en België. Naast studenten aan de scholen voor journalistiek, staat de prijs dit jaar óók open voor jonge radiomakers die verbonden zijn aan een landelijke, lokale of regionale omroep.

Jan Willem van Zoest is genomineerd voor zijn reportage 'Peepshow als kunstvorm' waarin hij een kunstrecensie geeft van een peepshow. Ook zijn reportage 'Terug naar je vaderland' is een nominatie waard. Hierin volgt hij Abdel Nassiri tijdens zijn reis naar en door het land van zijn jeugd: Marokko. Koen Bugter is genomineerd met 'Wapenveld' een typisch nieuwsverslag twee uur nadat er in het Gelderse Wapenveld een stille tocht gehouden was ter nagedachtenis aan drie jongens die omgekomen waren bij een auto-ongeluk, vermoedelijk ten gevolge van een achtervolging. In de genomineerde reportage 'Vaginisme' praat Laura van der Holst met een anonieme jonge vrouw over de bij haar ontstane seksuele remmingen en over haar nieuwe constatering. Vinny Tailor geeft in haar reportage 'Hosselen' een opmerkelijk portret van een hosselaar.

Op de zondagen 29 juli, 5, 12, 19 en 26 augustus van 21:00 uur tot 22:00 uur zijn alle genomineerde reportages nogmaals te horen op Radio 1. Op vrijdag 31 augustus wordt in een live-uitzending van 19.00 uur tot 20.00 uur op Radio 1 bekendgemaakt wie zich winnaars mogen noemen van de RVU Radioprijs.

Meer informatie: BNN Communicatie
Marieke Saly, tel: 035-6555333, e-mail: marieke.saly@bnn.nl